// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Trude Teige: Patienten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Trude Teige: Patienten

Skrevet af den 26. januar 2023 – 05:44Ingen kommentarer

Jeg er vild med, at Alpha udgiver to bøger ad gangen i Trude Teiges krimiserie om kendisjournalisten Kajsa Coren, der altid skal grueligt meget igennem i jagten på sandheden. Bøgerne er blevet noget af en guilty pleasure for mig, så de er næsten læst, før de er landet på mit bord.

Patienten er den femte Kajsa Coren-bog, og her bliver Kajsa hvirvlet ind en sag om eksperimenter på og mystiske dødsfald blandt psykiatriske patienter på Dikemark Sygehus i Asker i 1990’erne og den attenårige Julias forsvinden ni år senere. Kajsa er på orlov fra Kanal 4, efter hun fik konstateret brystkræft, men da en mand findes død i vandet ved Enden, er hun for nysgerrig til at lade sagen ligge. Kajsa dækkede sagen om Julia, dengang hun forsvandt, og det har altid naget hende, at der ingen spor af hende var at finde.

Da det viser sig, at den afdøde, Gøran Nordin, er den mand, der kort forinden har kontaktet Kajsa med oplysninger om, hvad der skete dengang på Dikemark kort før Julias forsvinden, er det oplagt, at Kajsa samarbejder med politiet og deler sine egne oplysninger med dem. Endnu en gang kommer hun til at arbejde sammen med sin kæreste, Karsten, som er politimand hos Kripos, hvilket bestemt ikke den nemmeste konstellation.

Trude Teiges hurtigt læste krimier egner sig perfekt til at have med på weekend eller ferier, hvor du ikke har lyst til tungt læsestof. Jeg er godt tilfreds med at have fået dem lidt efter lidt – ellers havde jeg læst dem alle på under en uge. Bøgerne har det til fælles, at vi udover et spændende plot, der trækker tråde til uopklarede forbrydelser i fortiden, også får den helt nære forbindelse til karaktererne, der gør, at jeg har lyst til at følge med i deres liv. Jeg kan varmt anbefale denne serie.

Læs vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Trude Teige: Patienten, Alpha Forlag, oversat af Rikke Toft, 320 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.