// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Linwood Barclay: Dybt at falde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Linwood Barclay: Dybt at falde

Skrevet af den 20. december 2022 – 06:09Ingen kommentarer

Hvordan har du det egentligt med elevatorer? Har du det fint med at stige ind i dem og lade d√łrene glide i bag dig? For der sker jo ikke noget, mens kabinen tager sin rejse op eller ned ‚Äď eller kan du v√¶re helt sikker p√• det?

En travl mandag p√• Manhattan stiger fire mennesker ind i elevatoren i kontorbygningen Lansing Tower. De trykker alle p√• hver deres etage, men elevatoren stopper ikke og g√łr i stedet sin rejse helt op til √łverste etage for at stoppe et √łjeblik og dern√¶st lade elevatoren tage et frit fald helt ned i bunden af elevatorskakten. Det er en k√¶mpe tragedie, og journalisterne er p√• historien med det samme. Men s√• bliver det tirsdag i en ny bygning, og en lignende h√¶ndelse sker, og igen onsdag.

Det er tydeligvis ikke l√¶ngere bare en tragedie, men n√¶rmere et terrorangreb, og New York, som er en af verdens mest vertikale byer, befinder sig med et i en tilstand af kaos. Kriminalassistenterne Jerry Bourque og Lois Delgado, der er i f√¶rd med at efterforske en ny sag om et skamferet lig fundet i H√łjbanen, kastes p√• elevatorsagen. Men ingen tager ansvaret for at have saboteret elevatorerne, og de to efterforskere befinder sig i et kapl√łb med tiden og med et k√¶mpe pres fra Borgmester Richard Wilson Headley for at finde den ansvarlige. Pressen puster Headley i nakken, og han bliver snart gjort ansvarlig for elevatorernes mangler. Da han beordrer alle elevatorer gennemset og taget ud af drift, indtil dette er gjort, m√• borgmesterkontoret tage alle tricks i brug for at promovere Headleys gode vilje over for New Yorkerne. Men vil New Yorks indbyggere finde sig i dette, is√¶r n√•r pr√¶missen for et liv i New York netop er, at elevatorerne er i drift?

Der er fart over feltet i denne nye sp√¶ndingsroman fra Linwood Barclay. I korte kapitler kastes l√¶seren fra den ene til den anden interessante karakter, mens historien udspiller sig fra alle mulige vinkler. Man bliver helt forpustet, mens man l√¶ser, og jeg ville √łnske, at Barclay havde dykket lidt mere ned i enkelte af de mange karakterernes liv. Ulempen ved, at der sker s√• meget, er, at det er sv√¶rt at fatte sympati for de forskellige personer, da tiden med dem bliver for kort. Men alt i alt en fin krimi med et interessant plot indeholdende en masse indviklede drejninger, som krimielskeren vil nyde at l√¶se.

Linwood Barclay: Dybt at falde, Jentas, oversat af Eva Birklund, 460 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.