// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Richard Osman: Kuglen der ikke ramte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Richard Osman: Kuglen der ikke ramte

Skrevet af den 18. januar 2023 – 06:31Ingen kommentarer

Osmans Torsdagsmordklub sl√•r til for 3. gang. Og der er igen d√łmt rigtig britisk √¶rkehygge, n√•r vi skal f√łlge de fire pensionister Elizabeth, Joyce, Ibrahim og Ron, der dyrker gamle mordsager i deres s√•kaldte ‚Äôtorsdagsmordklub‚Äô. De m√łdes fast om torsdagen, og denne gang har de besluttet sig for at se n√¶rmere p√• en journalist, hvis bil er k√łrt ud over en klippeskr√¶nt. Hun var p√• sporet af en stor sag om hvidvask, s√• m√•ske er hun blevet skaffet af vejen. Problemet er bare, at det m√• hendes lig ogs√• v√¶re. Det er i hvert fald pist forsvundet. Men der dukker andre lig op undervejs!

Det bliver til en kringlet historie, der involverer flere medier, politiet, kriminelle og s√•gar en afhoppet tidligere KGB-oberst, som har v√¶ret kollega med Elizabeth. Hun har nemlig en fortid i det engelske efterretningsv√¶sen. Og n√• ja, s√• melder der sig ogs√• en t√•rnh√łj svensker, som vil have Elisabeth til at beg√• drab. Ellers s√• myrder han hende. Veninden Joyce vil ogs√• ryge med i k√łbet, m√• Elisabeth forst√•.

Osman balancerer fint i sin beskrivelse af de ældre. De lever ikke op ens forestillinger om, at man går i stå og bliver stokkonservativ bare fordi man runder 70-80 år. De er opvakte, interesserede i deres omverden og handlekraftige. Men de har også skavankerne ved alderdom, præget af sygdom, og for nogles vedkommende mismodet over spildte muligheder i det lange levede liv.

Det er charmerende skruet sammen med sk√łn satire og lun hygge, og plottet er bestemt heller ikke d√•rligt. Og s√• er det alts√• dejligt at l√¶se en kriminalroman, som ikke satser p√• at blive en s√¶llert ved at beskrive ekstreme drab og leml√¶stelser i detaljer. Osman beh√łver absolut ingen chokeffekter for at s√¶lge b√łger i massevis. Faktisk blev det f√łrste bind i serien den tredje mest solgte bog i England nogensinde.

Richard Osman: Kuglen der ikke ramte. Cicero. 430 sider, oversat af Marianne Linneberg Rasmussen. December 2022

Der er lukket for kommentarer.