// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen & Gary Braver: Vælg mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Tess Gerritsen & Gary Braver: Vælg mig

Skrevet af den 26. december 2022 – 07:21Ingen kommentarer

Et selvmord, en affære mellem en studerende og dennes professor, og et mord – Der er fuld fart over Tess Gerritsen & Gary Bravers nye enkeltstående spændingsroman Vælg mig.

Da kriminalassistent Frankie Loomis fra Boston Politi ankommer til et formodet selvmord, hvor en ung kvinde har taget sit liv ved at springe ud fra sin altan, siger Frankies 30-års erfaring og mavefornemmelse hende, at noget er helt galt. Hvorfor skulle en ung, smuk og lynende intelligent studerende med en succesfuld fremtid foran sig begå selvmord? Frankies fornemmelse viser sig da også at være korrekt, for obduktionen viser, at Taryn Moore ikke har begået selvmord, men at en forbrydelse ligger bag hendes alt for tidlige død, og nu er det op til Frankie at grave dybt i Taryns på overfladen så perfekte liv for at finde hendes morder.

Professor Jack Dorian underviser fjerdeårsstuderende i engelsk på Commonwealth University, og er godt gift med lægen Maggie, som han forguder. Livet har dog ikke været nemt for de to. I mange år har de forsøgt at få et barn, men nu hvor de begge er i 40’erne, virker det som et tabt slag. Maggie arbejder uafbrudt, og Jack føler sig ensom i deres ægteskab. Da den smukke Taryn Moore starter på hans hold, kan Jack ikke undgå at lægge mærke til hende. Hun er et naturtalent, og han ser straks en lys fremtid i vente for hende. Selvfølgelig er hun forbudt område for en gift mand som ham, men han vil gøre alt for at vejlede og guide hende. Men det vil Taryn ikke nøjes med. Hun forguder ham, og hun vil have ham fuldkomment – koste hvad det vil.

Ingen leverer gennemførte thrillere som Tess Gerritsen, så da jeg fik denne nye selvstændige spændingsroman skrevet i samarbejde med Gary Braver i hænderne, krydsede jeg fingre for, at den kunne leve op til Tess Gerritsens fremragende Rizzoli -og Isles serie. Vælg mig er hele vejen igennem en fremragende spændingsroman med et indviklet plot, der kom bag på mig. Historien veksler mellem to tidsperioder, et før og efter mordet, og det giver en god dynamik i fortællingen, som holder historien interessant fra start til slut. Jeg havde ikke regnet ud hvem morderen var før til allersidst, og først efter jeg havde lagt skylden på flere andre. Så alt i alt en fremragende spændingsroman, du kan føje til læselisten.

Tess Gerritsen & Gary Braver: Vælg mig, Jentas, oversat af Anne Mette Poulsen, 320 sider, november 2022

Der er lukket for kommentarer.