// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Glendy Vanderah: Hvor skoven møder stjernerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Glendy Vanderah: Hvor skoven møder stjernerne

Skrevet af den 1. februar 2023 – 06:12Ingen kommentarer

Til læsere af Hvor flodkrebsene synger får vi årets til dato mest bjergtagende smukke debutroman om livets små mirakler, kærlighed og håb.

En dag da den unge kandidatstuderende Jo kommer hjem efter en lang dags feltarbejde i Illinois’ skove, hvor hun studerer fugleøkologi og fuglebevarelse, står en lille pige barfodet og beskidt ved Jos hytte med en hundehvalp ved sin side. Pigen er slemt tilredt med blå mærker på arme og hals, men nægter at fortælle, hvor hun bor. Hun siger, hun hedder Ursa, og at hun er et rumvæsen, der er sendt fra planeten Nehdroej til jorden og har taget ophold i en død otteårig piges krop, og at hun først må tage tilbage til sin planet, når hun har oplevet fem mirakler.

Jo, der netop er kommet sig over et voldsomt kræftforløb, ved ikke, hvad hun skal gøre med Ursa, der viser sig at være langt mere intelligent, end et barn på hendes alder normalt er. Men Jo ved, at noget er helt galt, og dagen efter tager hun Ursa med over til æggemanden Gabe, som stadig bor hjemme og passer sin syge mor på den nærliggende gård. Gabe lider af depression og angst og forlader kun gården for at sælge sine æg. Jo og Gabe beslutter sig for at tage fat i byens sherif for at finde ud af, om der er blevet meldt nogen med Ursas beskrivelse savnet. Ursa har bare ikke i sinde at lade sheriffen tage hende, så Jo må opgive at aflevere hende til politiet, og sammen finder det lille trekløver en samhørighed, de alle længe har savnet. Men ikke alle gode ting varer ved, og snart har Ursa oplevet de fem mirakler, hun var kommet for at opleve.

Jeg vil give Hvor skoven møder stjernerne alle de stjerner, jeg kan give, for magen til fængslende og velskrevet debut skal man lade længe efter. Dette er ikke magisk realisme, som jeg ellers troede, det ville være. Det er noget langt bedre og smukkere. Det er en historie om det helbredende i venskaber, og at selv i mørket kan du finde kærligheden. Det er en ejendommelig og original bog, som ingen anden jeg har læst, og uden et eneste overflødigt ord. Det var derfor med vemod over, at historien allerede var læst, men også håb i hjertet, at jeg vendte den sidste side i den mest fantastiske historie. Jeg glæder mig allerede til Glendy Vanderahs næste bog.

Glendy Vanderah: Hvor skoven møder stjernerne, oversat af Christine Gasbjerg, Lindhardt og Ringhof, 378 sider, udkommer 1. februar 2023

Der er lukket for kommentarer.