// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mary Ellen Taylor: Mindernes hus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mary Ellen Taylor: Mindernes hus

Skrevet af den 15. december 2022 – 06:05Ingen kommentarer

Familiehemmeligheder, kærlighed og et mysterium, som ligger og venter på at blive løst. Vi befinder os både i begyndelsen af 1900’erne, i 1980’erne og i nutiden i denne medrivende roman om huset Winter Cottage og dens beboere. Så sæt dig godt til rette, for du slipper ikke bogen af syne, før den er læst.

Lucy Kincaid har lige mistet sin mor og opdager, at hun har arvet et hus kaldet Winter Cottage i byen Cape Hudson, Virginia, hvor hendes mor voksede op. Hendes mors sidste ønske var, at Lucy skulle tage hendes aske med hjem til Virginia, et sted Lucys mor aldrig har talt om før. Endnu et mysterium i Lucys liv. Lucy pakker derfor bilen med sin hund og sine ejendele og drager mod Virginia. Måske kan hun finde ud af, hvem der er hendes far, og hvorfor hendes mor aldrig har talt om sin fortid.

Huset viser sig at være noget af et palæ, og Lucy kan ikke få det til at stemme overens med, at hun skulle være arving. Der er en del restriktioner knyttet til arven, og Lucy føler ikke, at hun kan stole på de mennesker i byen, der synes at vide så meget om hendes mor. Huset bliver passet af den flotte Hank, som har sine egne bagtanker om Winter Cottage og det omkringliggende land, og han vil have hende til at give Winter Cottage til ham. Lucy er fristet, for hun ønsker kun at komme væk fra huset og alt det, hun ikke vidste om sin mor. Lucy kan alligevel ikke lade fortiden ligge, og hun begynder at grave i Winter Cottages historie for på den måde at lære sig selv bedre at kende. Historien strækker sig tilbage til en ung pige kaldet Claire Hedricks, som arbejdede som pige i huset for familien Buchanan, der dengang ejede Winter Cottage.

Mindernes hus er en af den slags bøger, der fra første side suger dig ind i bogens historie. Plottet er fint skruet sammen, og udover at vi får svar på alle de hemmeligheder, Lucys mor har skjult for sin datter, får vi også en fin historie om kærlighed, håb og tilgivelse. Delen om Claire, der arbejdede for den velhavende Buchanan-familie i begyndelsen af 1900’erne, er den historie, der fylder mest, da den rummer svaret på Lucys familiehistorie. Den perfekte bog til vinterens mange læsestunder.

Mary Ellen Taylor: Mindernes hus, Cicero, oversat af Anette Broberg Knudsen, 416, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.