// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ruth Kvarnström-Jones: Lovisas valg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feel good, Jul, Roman

Ruth Kvarnström-Jones: Lovisas valg

Skrevet af den 13. december 2022 – 06:13Ingen kommentarer

Der er ikke noget bedre end at læse en god bog i sofaen under et varmt tæppe i disse kolde vintermåneder, og Lovisas valg er perfekt til det. Vi får hjemmebag og kærlighed, men også en bitter strid mellem to familier, der er gået i arv fra den ene generation til den næste.

Lovisa Lindegren lever det perfekte liv i London, hvor hun sammen med sin forlovede har et lille bageri med engelske specialiteter. Da hendes forlovede fra den ene dag til den anden forlader hende for en anden, rejser hun hjerteknust hjem til den svenske kystby Halleholm, hvor hun har arvet sine bedsteforældres bageri og den dertilhørende ejendom. Men Lovisa er slet ikke klar til at starte noget op selv, og hvis hun vil sælge bygningen, før hun fylder 30 år, skal det være til familiens ærkefjender, Halleholm-slægten, som hun faktisk er i familie med langt ude.

Halleholms overhoved, den griske Reuben Halleholm, er opsat på at opkøbe samtlige ejendomme i byen, og Lovisas hjemrejse og formodentlige genåbning af det gamle bageri huer ham ikke. Han vil benytte sig af alle tricks for at få hende ud af byen. Reubens målrettethed udløser en kampgejst i Lovisa. Halleholm-familien må ikke vinde, for hun har et årelangt had til den familie, efter hvad de engang udsatte hendes bedstemor for. Problemet er bare, at Reubens lillebror Axel også er i byen, og han er på ingen måde som sin bror, tværtimod sætter han en masse følelser i gang i Lovisa. Kan hun begrave stridsøksen, samtidig med at hun er loyal overfor sin bedstemor?

Lovisas valg er en historie i to dele. I første del føres læseren tilbage til 1920’erne, hvor vi hører om Lovisas bedstemor Amelias opvækst som uægte barn af den rige Gustav Halleholm og dennes tjenestepige Elin Persson. Her hører vi om, hvordan Amelias far trodsede alle normer og opfostrede hende som sin ægte datter. Hvordan Amelias store passion for at sy haute couture ledte hende til at sy kjolebestillinger på førstesalen af bageriet, mens Amelias bedstefar John bagte sine berømte kanelboller i bageriet. Anden del foregår i nutiden, og selvom jeg nød at læse begge perioder af historien, var det klart Lovisa og Axels kærlighedshistorie og hans håb om, at de to familier ville begrave den gamle stridsøkse, der fik historien til at krybe ind under huden på mig.

Lovisas valg er første del i familiesagaen om de to stridende familier Lindegren og Halleholm, og jeg glæder mig meget til at læse mere i næste bog.

Ruth Kvarnström-Jones: Lovisas valg, Cicero/Gyldendal, oversat af Lene Skovfoged Haag, 416 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.