// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Tynell: Af hensyn til erhvervslivet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Jesper Tynell: Af hensyn til erhvervslivet

Skrevet af den 21. december 2022 – 03:47Ingen kommentarer

DR-journalisten Jesper Tynell har skrevet en forfærdelig bog. Forfærdelig forstået på den måde, at den fortæller en forfærdelig historie om hvordan milliarder af skattekroner i årevis er blevet udbetalt fra statskassen uden at myndighederne med sikkerhed har vidst, om modtagerne var berettiget til at få pengene. Og stadig bliver udbetalt uden at vi kan kontrollere rigtig meget.

Det er den såkaldte udbytteskandale, som Tynell har kortlagt og beskrevet i sin forfærdeligt gode bog. Her folder han hele skandalen ud og dokumentere, at medarbejdere i Skat i knap 10 år forsøgte at råbe deres chefer op og påpege problemerne.

Men intet skete. Ja, faktisk blev hullerne i en periode endnu større. Kontrollen blev endnu mindre.

Tynell har beskrevet skandalen i artikler, radioindslag og podcasts. Men her opruller han det hele på en gang i en tyk og grundig bog til feinschmekere og folk med stor interesse for sagen. Det er meget detaljeret. Ikke just populærudgaven af historien.

Men det gør ikke historien mindre relevant. En gigantisk skandale, som får enhver skatteyderne til at blive forarget. Hvordan pokker kunne det ske og stadig ske? Tynell giver os historien nøgternt og neutral. Velunderbygget og veldokumenteret.

Jesper Tynell: Af hensyn til erhvervslivet. Samfundslitteratur, 2022. 404 sider.

Der er lukket for kommentarer.