// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Janice Frost: Døden ved havet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Janice Frost: Døden ved havet

Skrevet af den 17. december 2022 – 06:31Ingen kommentarer

Fem bofæller, et mord, et selvmord og en politimand, som ikke kan slippe sagen, er blot nogle af ingredienserne i Janice Frosts thriller Døden ved havet. Der er masser af løgne, intriger og rænkespil, og som læser må man konstant forsøge at beslutte sig for, hvem af karaktererne man kan stole på, når sagen tager en ny drejning.

I 1988 findes den unge kvinde Moira Mackie myrdet på en kyststi. Hendes fire bofæller og medstuderende på St. Andrew Universitet, Ros, Elspeth, Shona og Lucy, er rystede over mordet, og de rystes endnu engang, da Moiras ekskæreste få dage senere findes hængt med et selvmordsbrev i lommen, hvor han tilstår mordet. Sagen bliver derefter lukket.

30 år senere bliver Ros’ datter optaget på St. Andrews Universitet, og gensynet med byen og universitetet vækker minderne om Moira og mordet til live igen. Under en gåtur på stranden møder Ros Innes Nevin, den politibetjent, der efterforskede mordet, og han er slet ikke overbevist om, at det var Moiras ekskæreste, der slog hende ihjel. Faktisk mener han at have beviser på det modsatte. Sammen dykker de ned i den smertefulde fortid for at finde ud af, hvad der virkelig skete med Moira, men det er ikke alle, der synes, at der skal graves i sagen, og Ros’ bedste veninde Elspeth sår tvivl om Innes’ motiver til at inddrage Ros i hans private efterforskning. Hvem kan hun stole på, og hvem er villig til at begå mord for at holde sandheden skjult?

Historien fortælles i nutiden med flashback 30 år tilbage i tiden, og det fungerer rigtig godt, da forholdet mellem de fem bofæller langsomt oprulles, så man som læser får en bedre baggrund for at gætte med på plottet. Jeg var langt hen ad vejen fint underholdt af historien, men slutningen var skuffende. Motivet for mordet virkede temmelig søgt, og for mig virkede slutningen urealistisk og slet ikke i tråd med resten af handlingen. Forholdet mellem Ros og Elspeth og særligt Elspeths karakter var interessant, og jeg ville egentlig ønske, at det var blevet brugt til noget mere og bedre i plottet. Det er ærgerligt, for handlingen flyder ellers fint afsted, og jeg kunne godt lide Frosts skrivestil.

Du kan finde inspiration til flere thrillere her.

Janice Frost, Døden ved havet, Forlaget Jentas, 320 sider, oversat af Lene Møller, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.