// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlie Donlea: Tyve år senere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Charlie Donlea: Tyve år senere

Skrevet af den 19. december 2022 – 06:13Ingen kommentarer

En mordefterforskning, der skrinlægges pga. 9/11, en forsvundet Ponzi-svindler, utroskab, sex og masser af hemmeligheder er blot nogle af elementerne i Charlie Donleas hæsblæsende nye thriller, som varmt kan anbefales til de lange kolde vinteraftener, vi går i møde.

I 2001 bliver Victoria Ford anklaget for at have myrdet sin elsker. Den unge efterforsker på sagen, Walt, har håndfaste beviser på Victorias skyld, og sagen er klokkeklar. Men så rammer et fly ind i World Trade Centers nordtårn, hvor Victoria holder møde med sin advokat.

Tyve år senere lykkes det for første gang i årevis embedslægen i New York at identificere et offer for 9/11 ved hjælp af DNA fra et lille benfragment. Offeret er Victoria Ford. TV-værten Avery Mason får nys om identifikationen og rejser til New York for at lave en historie om Victoria Ford uvidende om mordanklagen mod hende. Da hun taler med Victorias familie, kommer hun i besiddelse af en optagelse af et telefonopkald, Victoria Ford lavede fra nordtårnet, hvor hun trygler sin søster om at bevise, at hun er uskyldig.

Avery er overbevist om Victorias uskyld og får fat i Walt, som efter mirakuløst at have overlevet en skudepisode har gemt sig på Jamaica. Sammen graver de i historien og stiller spørgsmålstegn ved beviserne for at finde frem til sandheden. Samtidig må Avery kæmpe for at skjule de skeletter, hun selv har i skabet, og som truer med at afslutte hendes karriere. Kan hun mon afsløre sandheden om Victoria uden at afsløre sin egen dystre fortid? Og kan hun stole på Walt, eller kom han tilbage til New York med sin egen dagsorden? Det kan blive alle tiders solohistorie, som vil gøre hende til den største stjerne, eller hendes fald fra tinderne, som vil ødelægge hende for altid.

Som altid har Charlie Donlea skrevet en spændende thriller med højt tempo og flere plottvists undervejs. Det ene havde jeg fornemmet, det andet overraskede mig. Bogen er velskrevet og karaktererne troværdige. Man skal til tider holde tungen lige i munden, da der er flere forskellige storylines, som væves ind i hinanden, og alle karaktererne har en tung bagage, de bærer på, som også får indflydelse på begivenhedernes gang. Hvis du leder efter en thriller, der indeholder det hele – mord, sex og plottvists – så er denne bestemt bogen for dig.

Du kan læse vores anmeldelser af Charlie Donleas andre bøger her og finde inspiration til flere thrillere her.

Charlie Donlea, Tyve år senere, Forlaget Jentas, 416 sider, oversat af Per Vadmand, november 2022

Der er lukket for kommentarer.