// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » John Fairfax: Kort proces
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

John Fairfax: Kort proces

Skrevet af den 24. januar 2023 – 06:19Ingen kommentarer

S√¶t dig godt til rette i sofaen med denne bog ‚Äď for du kommer til at v√¶re vidne til noget af et retssalsdrama, der uden tvivl vil holde dig v√•gen til langt ud p√• natten.

Da Tess de Vere var jurastuderende og i praktik, overv√¶rede hun den j√¶vnaldrende William Benson blive d√łmt for et mord, han h√¶vdede, at han ikke var skyldig i. Dengang t√¶nkte hun ikke videre over, at hun ved et kort m√łde med ham havde plantet et fr√ł, som 16 √•r senere skulle f√• deres veje til at m√łdes. Benson har nemlig brugt sin tid som indesp√¶rret fornuftig og kan nu kalde sig for strafferetsadvokat og nyt men bestemt ikke velkomment medlem af Londons advokatstand med en h√•bl√łs sag, der skal for retten om to dage.

Tess har aldrig glemt den dengang 21-√•rige Benson, som blev sp√¶rret inde for en forbrydelse, han n√¶gtede sig skyldig i, og hun f√łler, hun er n√łdt til at tilbyde ham sin hj√¶lp. Bensons nye sag er nemlig h√•bl√łs. Sarah Collingstone, som er mor til et barn med s√¶rlige behov, st√•r anklaget for at have myrdet sin velhavende elsker Andrew Bealing, og beviserne synes klokkeklare. Sarah sv√¶rger, at hun er uskyldig, og Benson kan ikke g√łre andet end at fors√łge at finde ud af, hvem der myrdede Bealing, og det p√• bare to dage inden Sarah Collingstone skal for retten.

Tess tilslutter sig forsvarsholdet i et fors√łg p√• at hj√¶lpe Benson med hans f√łrste retssag nogensinde, og fordi hun dengang for 16 √•r siden s√• noget i Benson, hun ikke siden har kunnet slippe. Der er ogs√• noget andet, der nager hende, for hvis Benson selv p√•stod, han var uskyldig i mordet p√• Paul Harbeton dengang for 16 √•r siden, hvem var s√• morderen? Hun kan ikke lade sagen ligge og p√•begynder sin egen efterforskning for at finde ud af mere om Bensons fortid.

Jeg var grebet af denne bog med det samme. De to hovedpersoner Tess de Vere og William Benson er ikke som andre karakterer, jeg er faldet over, og deres ind√¶dte kamp for retf√¶rdighed er enormt tiltalende. Plottet er interessant, og jeg ser frem til flere retssalsdramaer og en masse efterforskning i fremtiden, n√•r der forh√•bentligt bliver udgivet nogle flere b√łger i serien.

John Fairfax: Kort proces, oversat af August Holst Thomsen, Forlaget Jentas, 349 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.