// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nita Prose: Stuepigen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik, Roman

Nita Prose: Stuepigen

Skrevet af den 10. december 2022 – 06:08Ingen kommentarer

Elsker du en spændende hvem-gjorde-det-hyggekrimi med en skæv eksistens i hovedrollen, er Stuepigen lige noget for dig. Jeg var i hvert fald top underholdt fra start til slut.

Den socialt akavede Molly Gray elsker sit job som stuepige på Regency Grand Hotel. Hun elsker at få værelserne ført tilbage til en tilstand af perfektion, og hun er stolt af det, hun gør. De andre stuepiger gør nar af hende og udnytter hendes gode intentioner, for Molly er ikke som andre. Hun tager alt meget bogstaveligt, og så har hun enormt svært ved selv at vise følelser og at aflæse andre folk. Som om det ikke er nok, har Mollys afdøde bedstemor opdraget hende til både at tale og opføre sig enormt gammeldags og med de bedst mulige manerer. Endnu et incitament for hendes kollegaer til at tale om Molly bag hendes ryg.

Da Molly en morgen finder den rige forretningsmand Mr. Black død i hans hotelseng, går der ikke længe, før hendes mærkelige opførsel og manipulation af dem, hun troede var hendes venner, får mistanken til at falde på Molly. Heldigvis har Molly andre venner, hun ikke var klar over, at hun havde, og de kommer hende til undsætning. Men for at blive renset for mistanke må Molly selv på banen og afsløre den virkelige morder. Heldigvis har Mollys bedstemor lært hende en ting eller to, og sammen med det faktum at Molly har set alle afsnit af Columbo, begynder hun langsomt at stykke puslespillet sammen.

Jeg må sige, at Nita Prosas debutroman er en overbevisende krimi, der sidder lige i skabet. Hovedpersonen Molly Gray er på trods af sin aparte fremtoning simpelthen så elskelig, og alle hendes tanker om alt, hvad hendes bedstemor gennem årene har lært Molly, er så hjertevarm en historie. Plottet var ikke til at gennemskue, og jeg må indrømme, at Nita Prosa endte med at tage mig grundigt ved næsen. Jeg glæder mig meget til at få flere bøger fra hendes hånd, og jeg håber ikke, at det er sidste gang, jeg stifter bekendtskab med Molly Gray.

Nita Prose: Stuepigen, Svane & Bilgrav, oversat af Louise H. A. Trankjær, 340 sider, november 2022

Der er lukket for kommentarer.