// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lars Kepler: Netspinderen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Lars Kepler: Netspinderen

Skrevet af den 5. november 2022 – 06:27Ingen kommentarer

Lars Keplers intelligente og psykologisk nervepirrende serie om kriminalkommiss√¶r Joona Linna er nok en af de serier, jeg bare M√Ö kaste mig over, s√• snart en ny bog udgives. Hjernerne bag pseudonymet, forfatterparret Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, er eminente til at fremmane den der skjulte uhygge ved at beskrive omgivelser, personer og h√¶ndelser s√• virkelighedstro, at man som l√¶ser holder vejret alle bogens sider. Netspinderen tog mig med tilbage til den creepy psykologiske stemning nogle af de f√łrste b√łger i serien bragte med sig. Dengang Sverige og Nordeuropas mest grufulde psykologiske seriemorder Jurek Walter stadig var p√• spil.

Joona Linna og kriminalkommiss√¶r Saga Bauer er omsider ved at komme sig over alt det, de var igennem i jagten p√• Jurek Walter, da det ut√¶nkelige sker. Joona Linnas chef Margot Silverman bliver en sen aften skudt i ryggen og forsvinder sporl√łst. Alle p√• Rikskrim leder efter hende, men de er ikke hurtige nok. Kort tid efter bliver Margots syreopl√łste lig fundet h√¶ngt op i et tr√¶ i en gummiforet puppelignende s√¶k p√• en nedlagt kirkeg√•rd i sk√¶rg√•rden. Et par dage efter finder de endnu en puppe med et opl√łst lig. Denne gang har morderen efterladt en ledetr√•d og en besked til Saga. Der vil v√¶re i alt 9 ofre, deriblandt Jonna Linna, og det er op til Saga at redde ham.

Saga er endnu ikke blevet godkendt til at komme tilbage til Rikskrim efter det, der skete med Jurek Walter, men Joona kr√¶ver, at hun kommer med p√• holdet. Hele sagen ligner Jurek Walters v√¶rk, men da han er d√łd, m√• det v√¶re en form for copycat eller Jurek-beundrer, de har med at g√łre. Ensp√¶nder som Saga er, k√łrer hun sin egen efterforskning ved siden af Rikskrim, og snart begynder ledelsen at undre sig over hendes motiver, og om hun m√•ske er indblandet.

Jeg var fuldkommen opslugt af denne niende bog i serien om Joona Linna. Plottet holder hele vejen igennem, og minderne om Jurek Walter, der havde til vane at begrave sine ofre levende, fik det til at risle koldt ned ad ryggen. Har du kun l√¶st den f√łrste bog i serien, Hypnotis√łren, og stoppet med den, kan jeg kun anbefale dig at l√¶se videre. Alle de efterf√łlgende b√łger er f√¶ngslende og umulige at l√¶gge fra sig.

L√¶s vores anmeldelser af de tidligere b√łger i serien her

Lars Kepler: Netspinderen, Gyldendal, oversat af Andrea Fehlauer, 576 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.