// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jonas Jonasson: Profeten og idioten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jonas Jonasson: Profeten og idioten

Skrevet af den 11. november 2022 – 06:18Ingen kommentarer

Nu ligger denne slags bog ikke typisk indenfor den genre, jeg plejer at l√¶se, men hold op, hvor er jeg glad for, at jeg tog fat p√• Profeten og idioten. Mangler du en roman, der kan f√• smilet frem p√• dine l√¶ber og give dig f√łlelsen af, at alt skal nok blive godt igen, s√• m√• du ikke g√• glip af denne nye Jonas Jonasson-roman.

Vi befinder os i Sverige i sensommeren 2021, hvor den autodidakte astrofysiker Petra Rocklund har regnet ud, at jorden vil g√• under kl. 21.20 den 21. september 2021. Ingen vil tro p√• hende, s√• hun ser ingen anden udvej end at g√łre en ende p√• sin egne lidelser i god tid. Men universet vil alligevel noget andet for Petra. For hendes beslutning bliver forpurret af den mindre intelligente Johan, hvis storebror Fredrik har solgt familiens dyre lejlighed og ‚ÄĚdelt ‚ÄĚ overskuddet med Johan, s√• denne har f√•et en autocamper med et stort k√łkken, og Fredrik er rejst til Rom som mangemillion√¶r. Johan er nemlig god til at lave mad, til at citere 100 amerikanske film og s√• ikke s√• meget mere end det.

Efter at Johan ved et h√¶ndeligt uheld har ladet autocamperen trille ned i Petras campingvogn (h√¶ndeligt fordi Johan faktisk ikke har k√łrekort), p√•begynder de to en retf√¶rdighedens rejse, hvor de vil f√• det bedste ud af den tid, de har tilbage p√• jorden. F√łrste bes√łg er hos Petras Store K√¶rlighed Malte Magnusson ‚Äď et bes√łg der ender helt galt. Efter de er stukket af fra gerningsstedet, ender de hos den 75-√•rige enke Agnes, som har tjent en formue som ung rejseinfluencer (uden at have forladt landet). Hun tager med Petra og Johan p√• sin f√łrste rejse mod Rom for at konfrontere Johans storebror. Selvf√łlgelig g√•r intet som planlagt, men med masser af Johans gourmetmad og Agnes‚Äô mange penge kommer vi som l√¶sere med p√• noget af et uforglemmeligt eventyr.

Snyd endelig ikke dig selv for denne nye roman fra forfatteren til Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Jeg kluklo og krummede tæer flere steder i bogen, samtidig med at jeg heppede på, at den lille trio ville få oprejsning for alle deres uretfærdigheder. Bogen er skrevet i et letlæst sprog med fængende karakterer, og det er bestemt ikke sidste Jonas Jonasson-bog, jeg kommer til at læse.

L√¶s ogs√• vores tidligere anmeldelser af Jonas Jonassons b√łger her

Jonas Jonasson: Profeten og idioten, Modtryk, oversat af Anders Johansen, 393 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.