// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kim Faber & Janni Pedersen: Skyggeriget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding, Thriller

Kim Faber & Janni Pedersen: Skyggeriget

Skrevet af den 11. december 2022 – 06:10Ingen kommentarer

Der er ikke noget at sige til, at de tre f√łrste b√łger i serien om Juncker og Signe er solgt i over 360.000 eksemplarer, for forfatterparret forst√•r virkelig, hvordan man skal skrue en god krimi sammen. I Skyggeriget tager de fat p√• et emne, der er helt i tr√•d med tids√•nden ‚Äď klimaterror.

En vagt p√• Nordjyllandsv√¶rket, et af Danmarks sidste kulfyrede kraftv√¶rker, mister livet, da der sker en voldsom eksplosion p√• v√¶rket. Men hvad politiet f√łrst formoder er en ulykke, viser sig at v√¶re et m√•lrettet angreb, da efterforskerne finder rester af en kamikazedrone i murbrokkerne. Der er tydeligvis tale om et klimaterrorangreb.

Samme dag findes den kontroversielle klimaministers s√łn, Karl, d√łd i en luksusvilla nord for K√łbenhavn, og politiet mist√¶nker, at der er en forbindelse mellem de to sager. Efterforskningen tager dog en uventet drejning, da det viser sig, at Karl var kokainmisbruger og desuden havde meget n√¶re relationer til en hidtil ukendt narkoring.

Der er mange spor at f√łlge og utallige involverede, som kunne have et motiv til at sl√• Karl ihjel, men en enkelt opdagelse vender sagen og Junckers verden helt p√• hovedet.

Faber & Pedersen skriver knivskarpt med et uhyggeligt velkomponeret plot og interessante og levende karakterer, som er sp√¶ndende at f√łlge. Endnu engang tog det ikke mange dage at l√¶se bogen, for n√•r f√łrst du dykker ned i historien, er det ganske enkelt umuligt at komme op til overfladen igen, f√łr du har f√•et sp√¶ndingen udl√łst.

Det er tydeligt at se, hvorfor parret i 2021 vandt Krimimessens Publikumspris og i 2022 vandt Martha-prisen, for de har en eminent evne til at skrive realistiske karakterer frem, som er med til at drive handlingen, og som man ikke kan undg√• at holde af og holde med. De fire b√łger i serien kan l√¶ses uafh√¶ngigt at hinanden, men jeg vil anbefale, at man l√¶ser dem i r√¶kkef√łlge for bedst at kunne f√łlge karakterernes udvikling.

Du kan l√¶se anmeldelser af andre b√łger i serien her. Du kan desuden finde inspiration til danske krimier her.

Kim Faber & Janni Pedersen, Skyggeriget, Politikens Forlag, 320 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.