// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Faber & Janni Pedersen: Skyggeriget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding, Thriller

Kim Faber & Janni Pedersen: Skyggeriget

Skrevet af den 11. december 2022 – 06:10Ingen kommentarer

Der er ikke noget at sige til, at de tre første bøger i serien om Juncker og Signe er solgt i over 360.000 eksemplarer, for forfatterparret forstår virkelig, hvordan man skal skrue en god krimi sammen. I Skyggeriget tager de fat på et emne, der er helt i tråd med tidsånden – klimaterror.

En vagt på Nordjyllandsværket, et af Danmarks sidste kulfyrede kraftværker, mister livet, da der sker en voldsom eksplosion på værket. Men hvad politiet først formoder er en ulykke, viser sig at være et målrettet angreb, da efterforskerne finder rester af en kamikazedrone i murbrokkerne. Der er tydeligvis tale om et klimaterrorangreb.

Samme dag findes den kontroversielle klimaministers søn, Karl, død i en luksusvilla nord for København, og politiet mistænker, at der er en forbindelse mellem de to sager. Efterforskningen tager dog en uventet drejning, da det viser sig, at Karl var kokainmisbruger og desuden havde meget nære relationer til en hidtil ukendt narkoring.

Der er mange spor at følge og utallige involverede, som kunne have et motiv til at slå Karl ihjel, men en enkelt opdagelse vender sagen og Junckers verden helt på hovedet.

Faber & Pedersen skriver knivskarpt med et uhyggeligt velkomponeret plot og interessante og levende karakterer, som er spændende at følge. Endnu engang tog det ikke mange dage at læse bogen, for når først du dykker ned i historien, er det ganske enkelt umuligt at komme op til overfladen igen, før du har fået spændingen udløst.

Det er tydeligt at se, hvorfor parret i 2021 vandt Krimimessens Publikumspris og i 2022 vandt Martha-prisen, for de har en eminent evne til at skrive realistiske karakterer frem, som er med til at drive handlingen, og som man ikke kan undgå at holde af og holde med. De fire bøger i serien kan læses uafhængigt at hinanden, men jeg vil anbefale, at man læser dem i rækkefølge for bedst at kunne følge karakterernes udvikling.

Du kan læse anmeldelser af andre bøger i serien her. Du kan desuden finde inspiration til danske krimier her.

Kim Faber & Janni Pedersen, Skyggeriget, Politikens Forlag, 320 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.