// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Alice Feeney: Sten saks papir
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding

Alice Feeney: Sten saks papir

Skrevet af den 8. september 2022 – 05:38Ingen kommentarer

Kender du egentlig din √¶gtef√¶lle helt igennem? Ved du, om han eller hun skjuler noget fra sin fortid, der vil √¶ndre dit syn p√• din store k√¶rlighed? M√•ske ville du aldrig v√¶re blevet forelsket, eller m√•ske ville du have ageret helt anderledes i nogle situationer, hvis du kendte vedkommendes fortid fuldkomment. Eller m√•ske vil det v√¶re komplet underordnet, da fortiden intet √¶ndrer ved den k√¶rlighed, du f√łler for vedkommende. Men hvad nu, hvis den s√• gjorde alligevel?

Amelias mand, den semikendte manuskriptforfatter Adam Wright, har hele sit liv lidt af ansigtsblindhed. Han kan ikke genkende sin familie, venner eller kollegaer ‚Äď kun p√• deres frisurer, t√łj og stemmer. √Ügteskabet mellem Amelia og Adam skranter, og deres parterapeut foresl√•r, at de g√łr noget sammen. I et fors√łg p√• at redde de sidste stumper af deres forhold inviterer Amelia derfor Adam til Skotland p√• et weekendophold, Amelia har vundet i en konkurrence, og bestemt ikke en tur Adam br√¶nder for. Is√¶r fordi vejret den p√•g√¶ldende weekend er s√• ekstremt, at det at k√łre dertil fra London i Amelias gamle Morris Minor Traveller fra 1978 n√¶rmest er som at gamble med livet som indsats.

Da parret omsider kommer frem trods en voldsom snestorm, indser de hurtigt, at intet er som forventet. Den gamle ombyggede kirke, Blackwater Chapel, som de skal bo i, ser p√• ingen m√•de ud som beskrevet. Stedet ligger hen i m√łrke, og det virker ikke, som om parrets ankomst er forventet. Selv kirkens d√łre er l√•st ‚Äď indtil de p√• mirakul√łs vis st√•r √•bne. Da parret tr√¶der ind, er der hundekoldt, og k√łleskabet er tomt. Hvad der skulle have v√¶ret en romantisk getaway og en m√•de, hvorp√• de skulle finde k√¶rligheden igen, virker n√¶rmere som det modsatte. Kirken synes hjems√łgt, og Adam begynder at stille sp√łrgsm√•l om, hvordan Amelia vandt konkurrencen, og om nogen med vilje √łnsker at g√łre dem ondt.

Elsker du sp√¶ndingsromaner med velkomponerede plots, der ender med at tage fusen p√• dig, skal du helt sikkert l√¶se denne bog. Jeg sidder i hvert fald stadig med f√łlelsen af at v√¶re taget godt og grundigt ved n√¶sen. Karaktererne er interessante, og historien holder dig skarpt fokuseret fra start til slut. Alice Feeney er en forfatter, jeg vil holde ekstra godt √łje med i fremtiden!

Alice Feeney: Sten saks papir, Forlaget Zara, oversat af Annemette Goldberg, 335 sider, udkommer 8. september 2022

Der er lukket for kommentarer.