// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Deborah Levy: Livets omkostninger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Deborah Levy: Livets omkostninger

Skrevet af den 23. august 2022 – 07:00Ingen kommentarer

Hun g√łr det igen! Det tog mig ikke mange timer fra den f√łrste side var l√¶st, til jeg var n√•et til slutordene: ‚ÄĚDen skrift, som du l√¶ser nu, er skabt af livets omkostninger, og den er skrevet med digitalt bl√¶k.‚ÄĚ Og endnu engang blev jeg fuldst√¶ndig opslugt og bl√¶st bagover af Deborah Levys flotte sprog, sk√łnne metaforer og fine overvejelser om livet og det at leve det.

Det er en meget læseværdig bog, men den er svær at gengive, da den ikke er plotdrevet. Livets omkostninger er fyldt med forundring over livet, og den rummer mange lækre beskrivelser, hvor der skal læses mellem linjerne, og man skal tillade sig selv bare at være og flyde med.

Forfatteren befinder sig i et stormvejr, og hun skal finde ud af, hvor det er hun skal bev√¶ge sig hen for at finde l√¶, tryghed og sig selv. Hun er blevet 50. Hun er blevet skilt. B√łrnene er blevet store. Hun mister sin egen mor ‚Äď s√• hvem er hun nu? Hvordan skal hun kapere al den frihed, der pludselig er blevet hende til del, og er det egentligt rart ikke at have visse forpligtigelser l√¶ngere? Hvordan lever man sit liv som kvinde midt i livet, som fraskilt, som mor, som kunstner, – ja egentlig som menneske?

På en meget flot og fin måde tager hun os med ind i skuret, ind til skrivebordet, hvor tankemylderet får lov til at regerer, og i en vekselvirkning mellem hverdagssituationer på cyklen rundt i byen, flotte metaforer og henvisninger til andre dygtige forfattere sætter hun ord på det at leve, og den erkendelse af, at det at leve, det at elske, det bærer omkostninger med sig.

Bogen er sp√¶kket med flotte vendinger og overvejelser. ‚ÄĚJeg stoppede ved springvandet, blot for at opdage, at det var blevet slukket. P√• et skilt fra kommunen stod der: Dette springvand er vinteriseret. Det er vel det samme, der var sket med mig.‚ÄĚ Og som l√¶ser flettes man ind i denne mosaik af ord, og inviteres til at se p√• sit eget liv. Livet er ikke omkostningsfrit, men ‚ÄĚLivet er kun v√¶rd at leve, fordi vi h√•ber, at det vil blive bedre, og at vi alle sammen n√•r sikkert hjem.‚ÄĚ

Livets omkostninger er anden bog i Deborah Levys trilogi, og jeg er sikker p√•, at jeg kommer til at genbes√łge denne lille perle. Jeg gl√¶der mig um√•delig meget til at l√¶se sidste del.

Læs også anmeldelsen af Ting jeg ikke vil vide.

Deborah Levy; Livets omkostninger; Vinter Forlag; 2022; 160 sider; oversat af Birgitte Steffen Nielsen.

Der er lukket for kommentarer.