// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Häggström: Udnyttet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Simon Häggström: Udnyttet

Skrevet af den 4. november 2022 – 06:19Ingen kommentarer

Prostitution, sexkøbere, trafficking og kriminelle bagmænd. Der er ikke lagt fingre i mellem i Simon Häggströms danske debut Udnyttet. Så tag dig i agt for søvnløse nætter – denne bog er toppen af poppen, hvad angår kriminalromaner.

Politiefterforskerne Markus Lundström og Natalia Volotkova arbejder i menneskehandelsgruppen i Stockholm. Da en ung teenagepige begår selvmord, kommer de på sporet af en mand, der udnytter unge kvinder groft til planlagte massevoldtægter. Ikke nok med at han groomer dem længe, inden han får dem på krogen, så sørger han også for, at der ingen vej tilbage er, når først de har sagt ja. De to efterforskere får en unik mulighed for at infiltrere sexgruppen, men spørgsmålet er, om de kan lade den sexkunde, der har ført dem på sporet af bagmanden, risikere alt for at fælde ham.

Teenagerne Jennifer og Malvina er løbet væk fra deres behandlingshjem og er taget til Stockholm for at bo på gaden. De vil gøre alt for at undgå det hjem, de er blevet anbragt på af myndighederne. For at skaffe penge snyder de mænd på Tinder til at tro, at pigerne kan købes for penge, for blot at stikke af det øjeblik mændene tror, de skal have sex. Det er let tjente penge, men ikke helt uden risiko. Så da de får muligheden for at tjene nogle hurtige penge ved at servere for en gruppe mænd til en julefrokost, kan de umuligt sige nej. Mødestedet ligger udenfor lands lov og ret, og selvom pigerne er nervøse, lokker den høje sum, de er blevet lovet – mere end deres sunde fornuft. For det er jo dem, der plejer at narre mændene og ikke omvendt.

Hold nu fast en god krimi! Jeg fløj gennem siderne og var fuldkommen opslugt af de forskellige karakterers liv. Simon Häggström åbner op for en verden af sexkøbere, der skruppelløst misbruger kvinder for at slukke deres egne begær. Mænd der udadtil lever helt almindelige familieliv, men bag facaden har behov og grænser bliver ved med at flytte sig – på kvindernes bekostning. Simon Häggström skriver intenst og levende, så bogen er hurtigt læst og fuld af karakterer, man har lyst til at læse mere om.

Udnyttet er første bog i en ny krimiserie, og jeg glæder mig helt vildt til at læse videre.

Simon Häggström: Udnyttet, HarperCollins Nordic, oversat af Randi Bjerre Høfring, 384 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.