// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Karin Slaughter: Den glemte pige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Karin Slaughter: Den glemte pige

Skrevet af den 8. oktober 2022 – 05:44Ingen kommentarer

Jeg m√• sige, at Karin Slaughter er en af mine absolut yndlingsforfattere, og derfor g√•r der heller ikke mange dage, fra jeg f√•r en af hendes nye udgivelser, til den er l√¶st. Den glemte pige er den l√¶nge ventede forts√¶ttelse til Brudstykker fra 2018 (som i √łvrigt ogs√• er udkommet som en fremragende miniserie p√• Netflix) om den 31-√•rige Andrea Oliver, der opdager, at hendes mor har levet i vidnebeskyttelse stort set hele Andreas liv for at beskytte dem mod Andreas far.

I Den glemte pige er Andrea netop blevet f√¶rdig som U.S. Marshal og bliver med det samme sendt til Longbill Beach for at beskytte en f√łderal dommer, som har modtaget d√łdstrusler. Her m√łdes hun med den rutinerede U.S. Marshal Leonard Bible, kaldet Catfish. Opgaven synes ikke at v√¶re indviklet, men Amanda har sin egen sidel√łbende agenda. Hendes far, Nicholas Harp, som sidder i f√¶ngsel pga. Andrea og Andreas mor, er nemlig vokset op i Longbill Beach, og Andrea vil finde ud af, om han har noget at g√łre med det brutale mord p√• den gravide high school elev Emily Vaugh, dommer Esther Vaughns barnebarn, for 40 √•r siden. Finder Andrea beviser, der kan f√¶lde Nicholas Harp, kan de m√•ske f√• ham sp√¶rret inde p√• livstid og give Andrea og hendes mor den f√łlelse af sikkerhed, de s√• desperat har brug for.

Selvom Andrea er helt ny, fanger Catfish hurtigt, at hun er intelligent og skarp, hvad ang√•r efterforskningen. Sammen begynder de at grave i byens historie og is√¶r i den uopklarede sag om mordet p√• Emily Vaughn. Da Andrea finder ud af, at Emilys graviditet var resultatet af en voldt√¶gt, g√łr hun det til sin helt egen opgave at l√łse mysteriet og sikre retf√¶rdighed for den unge kvinde. Hun m√• finde ud af, hvem der var far til Emilys uf√łdte barn, og derved ogs√• hvem der myrdede hende s√• bestialsk den aften til High School-afslutningsfesten i 1982. Andrea er overbevist om, at det var Andreas far ‚Äď men er der beviser nok til at f√¶lde ham?

Hold nu op, Karin Slaughter har gjort det igen!! Jeg var fuldkommen opslugt af denne historie og dette vanvittige mysterium. Hvem voldtog Emily Vaughn den aften, hvor hun tog stoffer sammen med sin lille gruppe af n√¶re venner, og som hun ikke kunne huske noget fra? Var det en fra gruppen? Var det den ul√¶kre l√¶rer, som kom og k√łrte Emily hjem? Det gennemf√łrt plot og de fantastiske sammensatte karakterer, Karin Slaughter har drysset udover hele bogen, var lige i √łjet. Jeg synes, at denne serie kommer op p√• samme t√•rnh√łje niveau som serierne om Sara Linton og Will Trent, og jeg gl√¶der mig helt vildt til, at hun skriver den n√¶ste bog om U.S. Marshal Andrea Oliver.

Læs vores anmeldelse af Brudstykker her

Karin Slaughter: Den glemte pige, HarperCollins Nordic, oversat af Henrik Enemark S√łrensen, 448 sider, september 2022

Der er lukket for kommentarer.