// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Trude Teige: Den tavse kvinde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Trude Teige: Den tavse kvinde

Skrevet af den 19. august 2022 – 05:58Ingen kommentarer

Tempoet er igen h√łjt i denne nye og fjerde Kajsa Coren-krimi, hvor kendisjournalisten Kajsa igen ikke kan undg√• at blive blandet ind i politiets sager.

Kajsa og familien er flyttet til Losvika for at bo i et hus, Kajsa har arvet, og leve et mindre stressende liv. Hun har taget orlov fra jobbet p√• Kanal 4 og pr√łver at f√• hverdagen til at h√¶nge sammen med nu tre b√łrn og en mand, der n√¶rmest er apatisk efter en grufuld h√¶ndelse, der n√¶r kostede ham livet. Da en kvinde bliver fundet dr√¶bt i sit hjem, tr√¶kker journalisten alt for meget i Kajsa, til at hun kan sige nej til at d√¶kke sagen for en avis, og inden Kajsa ved af det, bliver hun igen hvirvlet ind i en sag om liv og d√łd.

Den myrdede kvinde hedder Sissel V√•ge og er kendt i byen som noget af en s√¶rling. Hun har v√¶ret stum, siden hun var ung, og for pr√¶cis et √•r siden blev hendes far myrdet i samme hjem. Hans mord er endnu ikke opklaret. Kajsa kan ikke f√• sagen til at stemme, og i ren Kajsa Coren-stil pr√łver hun at finde svarene i Sissels barndom ‚Äď der er nemlig noget helt galt i den familie. Sissels far arbejdede engang som pr√¶dikant i et missionshus, og lidt efter lidt f√•r Kajsa gravet skr√¶mmende historier frem om overgreb p√• unge piger udf√łrt af en pr√¶dikant. Da den unge pige Tone fra byen pludselig forsvinder sporl√łst, er Kajsa straks p√• vagt. Hun er overbevist om, at hun m√• handle hurtigt, og at der kun er f√• brikker, der skal falde p√• plads, f√łr hun regner sammenh√¶ngen ud.

Endnu en gang har Trude Teige skrevet en f√¶ngende sp√¶ndingsroman med et interessant plot. Sproget er letl√¶st, og jeg vil helt sikkert kategoriserer denne serie som v√¶rende i den lette ende af kriminalromaner. Forholdet mellem Karsten, der er sygemeldt, og Kajsa, hvis dr√łmme om deres nye liv som familie er brast, gav denne bog et nyt perspektiv, og jeg heppede hele historien igennem p√•, at Karsten skulle komme ud af sin apatiske tilstand og igen v√¶re den mand, Kajsa i sin tid faldt for. Jeg kan helt sikkert anbefale denne serie til dig, der √łnsker at l√¶se en let ford√łjelig krimiserie.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de andre b√łger i serien her

Trude Teige: Den tavse kvinde, Alpha Forlag, oversat af Rikke Toft Kleemann, 320 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.