// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eleonore Holmgren: Sidste sommer på Lindö
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feel good, Roman

Eleonore Holmgren: Sidste sommer på Lindö

Skrevet af den 13. august 2022 – 06:09Ingen kommentarer

En mere hjertevarm og underholdende bog skal man lede længe efter. Så mangler du weekendens eller sommerferiens bog, garanterer jeg dig, at Sidste sommer på Lindö både vil få dig til at trække på smilebåndet og gøre dig rørt til tårer.

20-årige Adam har rodet sig ud i en masse ballade og er på flugt. Efter at være blevet afvist muligheden for at gemme sig hos sin bedste ven på den lille ø Lindö i den stockholmske skærgård søger Adam at ly for et forfærdeligt regnvejr i et gammelt sommerhus, hvor det ene vindue er åbent. Morgenen efter står han ansigt til ansigt med den 86-årige Britta Rosén, som trods sin datters protester har tænkt sig at tilbringe sin sidste sommer i sommerhuset på Lindö.

Britta er bestemt ikke til at løbe om hjørner med, hun er egenrådig, stædig og vant til at få, hvad hun vil. Men der er noget ved Adams udseende, der gør, at hun alligevel forbarmer sig over ham og giver ham et tilbud. Hvis han hjælper med opgaver på huset, får han lov til at bo og spise gratis hos hende. Det er dog ikke et gnidningsfrit forhold, da Adam ikke er vant til at knokle for føden, og Britta har sin helt egen måde, tingene skal gøres på. Brittas bedste veninde, Iris, som også har sommerhus på Lindö, er dog helt vild med Adam, og som dagene går, må Britta erkende, at det er rart med selskab i huset. Problemet er bare, at Brittas datter ikke ved, at hun opholder sig der, og hun er som sin mor ikke til at løbe om hjørner med.

Jeg elskede denne bog. Karaktererne er vidunderlige, og det var simpelthen så morsomt at læse om Adams typiske teenageprotester mod de opgaver, Britta sætter ham til, og Brittas hårdnakkede, stædige facon. Det er ikke svært at genkende nogle af protesterne, hvis man selv har teenagere boende! Da venskabet langsomt opstår mellem de to, udspringer den fineste omsorg og kærlighed, og jeg slugte bogen i et stræk med håbet om, at der vil komme flere af slagsen. Sidste sommer på Lindö får den største anbefaling herfra.

Eleonore Holmgren: Sidste sommer på Lindö, Alpha Forlag, oversat af Marielle Nielsen, 350 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.