// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tracy Rees: Huset Silvermoor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman, Roman

Tracy Rees: Huset Silvermoor

Skrevet af den 22. august 2022 – 06:00Ingen kommentarer

Så er der en ny historisk roman fra Tracy Rees på markedet, og denne gang dykker hun ned i en ung minearbejders liv i England i 1899 med en skæbne, han for alt i verden gerne vil ændre. Hemmeligheder, griske arbejdsgivere og en kærlighed mellem to unge mennesker, der vokser sig større, som årene går. Vi får lidt af det hele og mere til i Huset Silvermoor.

Tommy er født ind i en minearbejderfamilie i Grindley, South Yorkshire, og er selvskrevet til at arbejde i minen, fra han er 14 år. Hans familie har altid arbejdet for den rige Sedgewick-familie. Sagen er bare den, at Tommy ikke ønsker sig et liv under jorden, men trods hans intelligens og fremragende evner i skolen er der ingen vej udenom. Da han møder Josie fra nabobyen Arden, som også er en drømmer, opstår der straks et tæt venskab mellem de to. Begge vil de gerne bryde ud af deres fastlagte rammer, men det er hverken ligetil eller muligt for nogen af dem.

Da Josie en dag redder den unge miss Coralie fra et par bøller i skoven, bliver hun taget ind under den rige Sedgewick-families vinger i Huset Silvermoor, og pludselig ser hele hendes fremtid lysere ud. Hun kan dog ikke tage i mod deres hjælp, før hun har sikret sig, at Tommy også har mulighed for en anden fremtid, men han er allerede dybt forankret i hans forudbestemte skæbne langt under jorden. Der skal en katastrofe til, før hans liv kommer til at forandre sig.

Huset Silvermoor er bestemt en bog, jeg vil anbefale dig, der elsker historiske romaner med en fin portion kærlighed. Jeg blev desværre nødt til at læse næsten 100 sider, før jeg blev grebet af historien. Det er noget uvant for mig med Tracy Rees’ romaner, men jeg fandt hele optakten til den virkelige kærlighedshistorie en smule kedelig. Vi befinder os hovedsageligt i minelandsbyen, og det virkede enormt trist og deprimerende, at Tommys liv var så fasttømret uden mulighed for forandring. Det er helt sikkert præcis den stemning, Rees har forsøgt at skabe, så hvis man ser sådan på det, har historien gjort præcis det, hun havde tænkt sig, at den skulle. Jeg læste da også resten af historien i en ruf og følte mig beriget af endnu en fantastisk historie fra Rees’ hånd.

Læs også vores anmeldelser af Tracy Rees’ andre bøger her.

Tracy Rees: Huset Silvermoor, Forlaget Turbulenz, oversat af Poul Henrik Westh, 494 sider, juli 2022

Der er lukket for kommentarer.