// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Sarenbrant: Sjælevennen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Sofie Sarenbrant: Sjælevennen

Skrevet af den 9. oktober 2022 – 05:53Ingen kommentarer

Så er der igen nyt fra Sofie Sarenbrants hånd, og denne gang løfter hun sløret for en manipulerende forretningsmand, der kun har ét for øje – at få succes, koste hvad det vil.

En klar oktoberdag bliver kriminalassistent Emma Sköld kaldt ud til en hændelse, der bare ikke må ske. En ung kvinde med sit spædbarn i en bæresele på brystet står på den forkerte side af rækværket på Vesterbroen, parat til at springe de 26 meter ned i det sorte vand. Emma er chokeret, men gør alt, hvad hun kan, for at overtale kvinden til ikke at springe, eller i det mindste at give sit barn chancen for at leve.

Da katastrofen rammer, er Emma i chok. Hvad er det, der fik kvinden til at tage så drastisk en beslutning, og er det overhovedet sikkert at overlade et barn til en far, som måske er skyld i det hele? Barnet bliver overladt til de sociale myndigheder, mens Emma og hendes team forsøger at finde hoved og hale i det hele. Samtidig prøver Emma og ekskæresten Nyhlén, som nu også er hendes chef, at få hverdagen med deres to børn og en presserende sag som denne til at fungere. Men pludselig er familien ikke i sikkerhed, for Gunnar, som Emma fik spærret inde og som burde være bag lås og slå, er brudt ud af fængslet, og han har kun ét for øje – at få Emma til at lide, som han har lidt.

Endnu en gang leverer Sofie Sarenbrant en solid krimi med et interessant plot. Emmas kæreste kriminalassistent Krille har trukket sig helt efter sin tilfangetagelse og fylder ikke nær så meget i denne historie som tidligere, men til gengæld brillerer Emmas søster Josefin igen med sin lommedetektivindsats. Det er underholdende, men samtidig savner jeg lidt af den spænding mellem Krille og Emma, som vi fik i tidligere bøger i serien, og faktisk også mere om Nyhlén efter hans tab af sin elskede Nora. Når det er sagt, er Sjælevennen en vellykket tiende bog i serien.

Læs vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Sofie Sarenbrant: Sjælevennen, People’s, oversat af Kamilla Jørgensen, 450 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.