// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte Petri & Hans Petter Hougen: Specialisten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lotte Petri & Hans Petter Hougen: Specialisten

Skrevet af den 6. oktober 2022 – 06:50Ingen kommentarer

Danmark har fået endnu et nyt krimimakkerpar, og denne gang er det den erfarne krimiforfatter Lotte Petri og professor i retsmedicin Hans Petter Hougen, der har slået pjalterne sammen, og det er der kommet en god krimi ud af.

En tidlig morgen finder en ældre dame en kvindetorso på en bænk i Fælledparken uden for Rigshospitalet. Det bliver startskuddet til en intens jagt på en nådesløs morder.

Obduktionen af torsoen viser, at politiet har med en drabsmand at gøre, som har helt styr på partering og anatomi. Retsmediciner på Rigshospitalet Harald Sejersen bliver sat til at obducere torsoen og de øvrige lemmer, der bliver fundet på Rigshospitalet og Retsmedicinsk Institut. Det står snart klart, at morderen er særdeles kendt på hospitalets område og tilsyneladende bevæger sig frit rundt blandt ansatte og patienter. Nu kan ingen vide sig sikker.

Drabsefterforsker Sissel Jæger, der selv er en hyppig gæst på Riget, hvor hendes bror modtager behandling, kæmper for at opklare sagen og genskabe trygheden på hospitalet, men da endnu et lig dukker op, står det klart for dem alle, at en seriemorder er løs, og han er slet ikke færdig endnu.

Petri og Hougen kommer fint fra start i deres nye krimimakkerskab. Det er tydeligt at mærke, at der har været en retsmediciner med til at skrive bogen, for vi kommer med helt ind i obduktionslokalet og får alle de grumme detaljer, som de døde kroppe afslører. Obduktionerne spiller en meget større rolle i opklaringsarbejdet, end vi tidligere har set i krimier.

Karaktererne er levende og interessante med masser af forviklinger i privatlivet, så det bliver spændende at følge dem i de kommende bøger, for Specialisten er heldigvis første bind i serien UDYRET om drabsefterforsker Sissel Jæger og retsmediciner Harald Sejersen.

Du kan finde inspiration til flere krimier her.

Lotte Petri og Hans Petter Hougen, Specialisten, People’s, 375 sider, august 2022

Der er lukket for kommentarer.