// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Thomas Enger: Galgens bog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Thomas Enger: Galgens bog

Skrevet af den 20. august 2022 – 06:06Ingen kommentarer

For f√łrste gang siden han afsluttede sin st√¶rke serie om journalisten Henning Juul, har Thomas Enger skrevet en bog alene, og det er der kommet en sp√¶ndende krimi ud af, hvor efterforskerne Fisk og Waage skal opklare et mystisk mord, som viser sig at have forbindelse til noget langt uhyggeligere.

Waage og Fisk bliver kaldt ud til et mord i et ellers roligt beboelseskvarter. I lejligheden finder de Eva, lejlighedens ejer som er h√•rdt s√•ret; en d√łd mand, som Eva ikke kender; og en lille pige, som tilsyneladende er uskadt men skr√¶mt fra vid og sans. De har sv√¶rt ved at f√• hende i tale, og Eva selv husker ikke meget fra mordfors√łget.

Lille-Chris vokser op i et meget dysfunktionelt hjem. Hans stores√łster druknede, kort efter han blev f√łdt, og det har sat sit pr√¶g p√• hele familien. Lille-Chris l√¶rer sig, hvordan han kan opf√łre sig som alle andre, men han er ikke som dem. Han vil bare gerne have fred og ro til at dyrke sin hobby ‚Äď at sl√• ihjel.

Peter har v√¶ret vidne til noget, der g√łr, at han m√• flygte over hals og hoved for at redde sig selv og sin familie, men det bliver sv√¶rere og sv√¶rere at leve med den viden, og da han beslutter sig for ikke at flygte mere, s√¶tter det gang i en lavine af begivenheder, som bringer mange liv i fare.

I en velskrevet krimi v√¶ves disse menneskers historie sammen til et sp√¶ndende mysterium, hvor Fisk og Waage k√¶mper mod tiden for at l√łse g√•den om, hvad der virkelig skete i Evas lejlighed.
Galgens bog er en fin krimi i h√łjt tempo, som vil v√¶re god underholdning til de lyse sensommeraftener. Der var enkelte ting, der for en garvet krimil√¶ser som mig lidt hurtigt afsl√łrede plottet, men skrivestilen og karaktererne var s√• vellykkede, at det stadig fastholdt min interesse for bogen. Jeg h√•ber, at vi kommer til at h√łre mere til Fisk og Waage i fremtiden.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af nogle af forfatterens andre b√łger her.

Thomas Enger, Galgens bog, Modtryk, 319 sider, oversat af Ilse M. Haugaard, 15. juni 2022

Der er lukket for kommentarer.