// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liz Fenwick: Huset ved havet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Liz Fenwick: Huset ved havet

Skrevet af den 26. juli 2022 – 06:06Ingen kommentarer

Tre generationer af Trewin-slægtens kvinder, alle bundet til et stort gammelt hus i Cornwall, England, og alle med hver deres skæbnesvangre hemmelighed, de ikke vil dele med nogen.

Lottie er taget fra London og hjem til familiens store hus Boskenna ved kysten i Cornwall, da hendes elskede mormor, Joan, ligger for døden. Hun har ikke det tætteste forhold til sin mor, Diana, og hendes far har hun aldrig kendt, så det har altid været bedsteforældrene, der har været Lotties trygge base. Og netop nu har hun brug for at være tæt på dem, hun elsker, for en personlig tragedie har ramt Lottie, og hun står uden både hjem og livsværk.

Mødet med Lotties mor er ikke nemt. Diana har sine egne dæmoner at kæmpe med, og hun vil for alt i verden vide mere om sin fars mystiske dødsfald, dengang Diana var barn i 1960’erne, inden hendes mor er væk for altid. Lottie prøver at skærme sin mormor fra sin mor, men Diana kan ikke lade det ligge. Der er noget ufortalt omkring den glamourøse fortid, mormoren levede i Cornwall-huset, og Lottie kan ikke undgå selv at grave lidt i husets hemmeligheder. Men måske er det bedst at lade nogle hemmeligheder være begravet for altid.

Huset ved havet veksler elegant mellem fortid og nutid, efterhånden som Lottie og Diana finder dagbøger og optegnelser gemt i Cornwall-huset. Historien skrider hastigt frem gennem øjnene på den otteårige Diana og Joan og i nutiden fra Lotties synspunkt. Det fungerer fremragende, og alle mine forventninger til bogen blev indløst. Selv en spirende kærlighedshistorie får vi, efterhånden som historien udfoldes. Så mangler du en letlæst kærlighedsroman, der er perfekte til flyrejsen eller til at læse, mens du daser på solsengen under en skyfri himmel, er denne et oplagt valg.

Liz Fenwick: Huset ved havet, Forlaget Zara, 481 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.