// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Rick Mofina: Mareridt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Rick Mofina: Mareridt

Skrevet af den 25. juni 2022 – 06:17Ingen kommentarer

En for√¶ldrepars v√¶rste mareridt udspiller sig i denne thriller, da den 14-√•rige Riley Jarrett forsvinder sporl√łst fra en gigantisk rasteplads t√¶t p√• Las Vegas.
Den sammenbragte familie p√• fire best√•ende af Grace Jarrett, hendes teenagedatter Riley, John Marshall og hans teenages√łn Blake skal grundet Johns nye job flytte tv√¶rs over landet til Pennsylvania. For at g√łre det til en ferie for b√łrnene beslutter Grace og John sig for at tage turen dertil i en lejet autocamper.

Begge familier har lidt hver deres tragedie. Grace har mistet sin ægtemand og Rileys far, og John har mistet sin kone og datter. Det var disse tragedier, der i sin tid har bragt dem sammen, og her to år senere tænker Grace, at selvom konstellationen ikke er perfekt, er det det nærmeste, de kan komme på en lykkelig familie.

Riley er bestemt ikke glad for beslutningen. Hun m√• efterlade sin k√¶reste, sine venner og det sted, som rummer alle minder om hendes tid med sin far. Da familien stopper p√• statens st√łrste rasteplads, efterlader de den surmulende Riley sovende i den afl√•ste autocamper. Det er f√łrst, da de er k√łrt fra rastepladsen, at de opdager, at hun er v√¶k. Politiet bliver tilkaldt, og efters√łgningen er straks i gang. Hvad er der sket, der har f√•et den unge pige til at forlade familiens autocamper, og hvorfor har ingen lagt m√¶rke til hende?

Mens frivillige str√łmmer til for at lede efter Riley, begynder politiet at efterforske familien. Hvad er det, de gemmer p√• af hemmeligheder, og er deres familiemedlemmers d√łd blot tragiske ulykker? Hver is√¶r har de tre noget, de skjuler, og efterh√•nden som timerne g√•r, synes ethvert h√•b om at finde Riley i live umuligt.

Rick Mofina tager os i Mareridt med p√• en intens jagt efter sandheden. Karaktererne er interessante, og vi f√•r et noget anderledes plot, end jeg ellers er vant til i den type b√łger. Dog fandt jeg nogle af scenerne noget urealistiske, og det tabte mig desv√¶rre i noget af bogen. N√•r det er sagt, er Mareridt en af de thrillere, du sagtens kan tage med p√• ferie, og jeg garanter en hurtigt l√¶st thriller med en overraskende slutning.

Rick Mofina: Mareridt, Forlaget Jentas, oversat af Jacob Klitgaard Hansen, 429 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.