// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Rick Mofina: Mareridt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Rick Mofina: Mareridt

Skrevet af den 25. juni 2022 – 06:17Ingen kommentarer

En forældrepars værste mareridt udspiller sig i denne thriller, da den 14-årige Riley Jarrett forsvinder sporløst fra en gigantisk rasteplads tæt på Las Vegas.
Den sammenbragte familie på fire bestående af Grace Jarrett, hendes teenagedatter Riley, John Marshall og hans teenagesøn Blake skal grundet Johns nye job flytte tværs over landet til Pennsylvania. For at gøre det til en ferie for børnene beslutter Grace og John sig for at tage turen dertil i en lejet autocamper.

Begge familier har lidt hver deres tragedie. Grace har mistet sin ægtemand og Rileys far, og John har mistet sin kone og datter. Det var disse tragedier, der i sin tid har bragt dem sammen, og her to år senere tænker Grace, at selvom konstellationen ikke er perfekt, er det det nærmeste, de kan komme på en lykkelig familie.

Riley er bestemt ikke glad for beslutningen. Hun må efterlade sin kæreste, sine venner og det sted, som rummer alle minder om hendes tid med sin far. Da familien stopper på statens største rasteplads, efterlader de den surmulende Riley sovende i den aflåste autocamper. Det er først, da de er kørt fra rastepladsen, at de opdager, at hun er væk. Politiet bliver tilkaldt, og eftersøgningen er straks i gang. Hvad er der sket, der har fået den unge pige til at forlade familiens autocamper, og hvorfor har ingen lagt mærke til hende?

Mens frivillige strømmer til for at lede efter Riley, begynder politiet at efterforske familien. Hvad er det, de gemmer på af hemmeligheder, og er deres familiemedlemmers død blot tragiske ulykker? Hver især har de tre noget, de skjuler, og efterhånden som timerne går, synes ethvert håb om at finde Riley i live umuligt.

Rick Mofina tager os i Mareridt med på en intens jagt efter sandheden. Karaktererne er interessante, og vi får et noget anderledes plot, end jeg ellers er vant til i den type bøger. Dog fandt jeg nogle af scenerne noget urealistiske, og det tabte mig desværre i noget af bogen. Når det er sagt, er Mareridt en af de thrillere, du sagtens kan tage med på ferie, og jeg garanter en hurtigt læst thriller med en overraskende slutning.

Rick Mofina: Mareridt, Forlaget Jentas, oversat af Jacob Klitgaard Hansen, 429 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.