// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Fogh Rasmussen: At træde i karakter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Anders Fogh Rasmussen: At træde i karakter

Skrevet af den 6. juni 2022 – 05:42Ingen kommentarer

Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen har efter flere års tilløb fået skrevet første halvdel af sin selvbiografi færdig. Den handler om hans barndom og ungdom frem til han som 25-årig bliver det yngste medlem af Folketinget.

For en politisk nørd er det selvfølgelig den efterfølgende periode, hvor Anders Fogh Rasmussen er folketingsmand, minister og Nato-generalsekretær, som er mest interessant at læse om. Så bogen her er en form for forret, der fortæller og forklarer hvordan Anders Fogh Rasmussen blev den han er og var, da han blev en mere offentlig kendt person.

Anders Fogh Rasmussen er en meget kontrolleret og korrekt person, der sjældent træder ved siden af. Sjældent drikker sig fuld, hidser sig op eller på nogen måde skejer ud. Og det var ikke en rolle han påtog sig, da han gik ind i politik. Sådan var han også som barn og unge. Det kan man forvisse sig om i bogen, der dog også afslører, at han var noget af en lånehaj i skolen, da han lånte penge ud til klassekammeraterne til ågerrenter, som han selv kalder det.

Det er omtrent det mest interessante i bogen, som virkelig ikke bidrager med meget andet end at bekræfte det billede, som mange af os allerede har af Anders Fogh Rasmussen.

“At træde i karakter” kunne være kogt ned til at udgøre de to første kapitler i en biografi i ét bind.

Det bliver forhåbentligt en anelse mere interessant i bind 2. I forordet til “At træde i karakter” skruer Fogh dog ned for forventningerne ved at slå fast, at han i de to bøger ikke vil “gå ind i en polemik om det, som andre forfattere, journalister eller politiske kolleger måtte mene om mig og min politik”. Så ved vi allerede nu, at vi ikke skal forvente slibrigheder og sandheder uden filter. Bliver interessant at se om bind 2 bliver så kedelig, som man kunne frygte.

Anders Fogh Rasmussen: At træde i karakter. Gyldendal, 2022. 396 sider.

Der er lukket for kommentarer.