// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicola May: Huset på hjørnet i Cockleberry Bay og Mød mig i Cockleberry Bay
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Kærlighed og romantik, Roman

Nicola May: Huset på hjørnet i Cockleberry Bay og Mød mig i Cockleberry Bay

Skrevet af den 25. maj 2022 – 06:19Ingen kommentarer

Er du på udkig efter en rigtig sommerferiebog, så kig lige efter Huset på Hjørnet i Cockleberry Bay. Det er en rigtig feelgood bog, som sniger sig ind under huden på en, hvor den ene side tager den næste.

Den 25-årige Rosa Larkin, som hele sit liv har forhutlet sig gennem tilværelsen og lige har mistet sit job, modtager en dag besked om, at den lille butik i landsbyen Cockleberry Bay nu er blevet hendes. En hemmelig velgører har skænket butikken til hende. Spørgsmålene hober sig nu op: Hvorfor hende? Hvem er velgøreren? Skal hun ikke bare sælge? Kan hun drive en butik? Og vil hun flytte fra London? Hun vælger sammen med sin gravhund Hot-Dog at tage til den lille sydengelske by for at se tingene an, og derefter tager tingene ellers fart i bedste folk og fæ stil, hvor små hemmeligheder ser dagens lys, hvor snakken og sladderen går, og hvor nye venskaber kommer til.

Huset på hjørnet i Cockleberry Bay er skrevet ud fra den kendte feelgood romantic comedy-genre, men det gør absolut ikke noget, for man finder sympati for karaktererne, og forfatteren formår også at tilskrive dem lidt mere dybde. Man er så at sige i godt selskab, når man læser bøgerne, og jeg var rigtig godt underholdt, og kunne se scenerne udspille sig for øjnene af mig. Man sidder og hepper med. Man krydser fingre for, at karaktererne træffer de rigtige og ikke forhastede beslutninger på det forkerte grundlag.

Huset på hjørnet i Cockleberry Bay er den første af i alt 4 bøger om livet i Cockleberry Bay, og når man har læst den første, kan man hurtigt vende sig mod nummer to Mød mig i Cockleberry Bay, som også er udkommet.

Her er vi igen tilbage i Sydengland, og alt synes at være fryd og gammen. Butikken går godt, Rosa er blevet gift med sit livs kærlighed, gravhunden Hot trives, og der er masser af venner, – men alligevel er der noget, som nager, og ikke helt er, som det skal være.

Forfatter Nicola May har hele 15 bøger på sit cv, men hun er alligevel en lidt ukendt forfatter, hvorfor hun også er blevet kaldt Englands ’usynlige bestsellerforfatter’. Bøgerne om livet i Cockleberry Bay er de første bøger fra hendes hånd, som er oversat til dansk, og i efteråret kan vi glæde os til at læse de to sidste bøger i denne lille serie.

Nikola May, Huset på hjørnet i Cockleberry Bay (1) 350 sider, og Mød mig i Cockleberry Bay (2) 336 sider, forlaget Alpha, 2022, oversat af Christine Gasbjerg.

Der er lukket for kommentarer.