// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lucinda Riley: Mord på kostskolen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Lucinda Riley: Mord på kostskolen

Skrevet af den 17. juli 2022 – 06:30Ingen kommentarer

Jeg har altid elsket Lucinda Rileys historiske kærlighedsromaner, så da denne kriminalroman blev udgivet posthumt, havde jeg mine betænkeligheder. For det er bestemt ikke den genre, jeg forbinder med Rileys bøger, men jeg må sige, at min tvivl blev gjort til skamme. Dette må være sommerens must-read.

Langt ude på landet på kostskolen Skt. Stephens vågner skolen op til et frygteligt fund. En af deres elever bliver fundet død i sit værelse, og trods forstanderens forsøg på at neddysse hændelsen kan det lokale politi ikke udelukke, at der kan være sket en forbrydelse.

Sagen bliver overgivet til en særlig afdeling for personfarlig kriminalitet i samarbejde med North Norfolk Politi under ledelse af chefefterforsker Norton. Der skal sendes politi fra London for at opklare sagen. Norton har den helt rette efterforsker i tankerne. Han får overtalt den talentfulde Jasmine ’Jazz’ Hunter, som har forladt politiet grundet private omstændigheder, til at kigge på sagen, velvidende at hvis hun først begynder at dykke ned i sagen, kommer hun ikke til at slippe den, før hun har vendt alle sten.

Sammen med kollegaen Alistair Miles begynder Jazz at efterforske alle muligheder for, hvad der kan være sket, og inden længe begynder hendes skarpe sans for detaljer at bringe dystre hemmeligheder frem i lyset. Hemmeligheder, som skolen har forsøgt at skjule for omverdenen. Så bliver endnu et lig fundet af en person med tilknytning til skolen, og straks er alle i højeste beredskab.

Der er et eller andet ved Lucinda Rileys fantastiske beskrivelser af de omgivelser, hvor historien folder sig ud, som gør, at man som læser dykker fuldkommen ned i hendes univers for kun at komme op til overfladen, hvis det er højst nødvendigt. Hendes romaner er altid lange (dette er en af hendes kortere med kun 504 sider!), men trods de mange sider forsvinder tiden, og bogen er lynhurtigt læst. Lucinda Riley døde af kræft sidste år, og denne bog blev udgivet posthumt af hendes søn. Hvor heldige er vi ikke at få endnu en bog fra Lucinda Rileys unikke pen. Jeg ville ønske, der kom langt flere.

Læs også vores andre anmeldelser af Lucinda Rileys bøger her

Lucinda Riley: Mord på kostskolen, Gyldendal, oversat af Ulla Lauridsen, 504 sider, maj 2022

Der er lukket for kommentarer.