// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikkel Frey Damgaard: Fiskejournal
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Hobby, Samfund

Mikkel Frey Damgaard: Fiskejournal

Skrevet af den 30. maj 2022 – 07:01Ingen kommentarer

Mikkel Frey Damgaard er en passioneret lystfisker. Så passioneret, at hobbyen bliver en altædende besættelse. Jagten på havørreden, på den monsterstore gedde og laksen i den svenske elv optager alle døgnets timer. Vi følger ham ombord på kuttere, i de mange lange ensomme timer på kysten eller i vildnisset, når han skal mase sig frem for at komme hen til det helt rigtige spot. Der hvor den store, mytiske fangst venter.

Bogen er dog langt fra en guide til lystfiskeri eller dagbog over, hvordan Mikkel har brugt sit liv i jagten på at mærke hugget, når den store fisk lader sig narre af spinderen, wobleren eller den elegant bundne flue for enden af snøren. For det handler også om noget andet. Det handler om at finde sig selv, at skrælle lag af personligheden og nå til en accept af det svære i livet. Og selvfølgelig om at finde en mening med det hele.

Det rigtigt svære i Mikkel Frey Damgaards liv er faderens selvmord. Det har han skrevet om tidligere i bogen ’Sørgekåbe’. At det naturligvis har påvirket ham massivt, er der ingen tvivl om. Han inviterer læseren med ind i afkroge af sit sind, hvor angst, manglende selvtillid og sorgen har frit spil.

Et tilfældigt møde med en lystfisker bringer ham tilbage til lykkelige fiskestunder i barndommen, og herfra går det stærkt. I de næste mange måneder bliver han dygtigere og dygtigere, han oplever de helt store sus, når fisken bliver landet i fangstnettet, men der er langt mellem snapsene. Det kræver hårdt arbejde og kæmpe engagement. Så fiskeriet bliver hans liv. Men det bliver også en rejse frem mod et nyt og mere helt liv, hvor glæden ved fiskeriet bliver suppleret af andre opslugende og skønne oplevelser.

Bogen er velfortalt og har flere steder en lidt sørgmunter stemning. Der er mange beskrivelser af fiskearter og fiskegrej, men også af mytologi og fauna. Ikke mindst er beskrivelserne af livet på Møn og Møns historie fortalt, så man har lyst til hurtigst muligt at komme afsted og udforske området – med eller uden fiskestang.

Når man som jeg selv har stået i mange timer og håbet på, at noget ville komme på krogen, så er ’Fiskejournal’ skøn og genkendelig læsning. Men heldigvis er der meget andet godt at få ud af bogen, hvis man har andre interesser.

Mikkel Frey Damgaard: Fiskejournal. Gads Forlag, 256 sider. April 2022

Der er lukket for kommentarer.