// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Julia May Jonas: Vladimir
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Julia May Jonas: Vladimir

Skrevet af den 2. juli 2022 – 06:26Ingen kommentarer

Hold op en vanvittig, intelligent og provokerende debutroman! Trods tvivl omkring hvorvidt bogen var noget for mig eller ej, blev jeg dejligt overrasket. Så glæd dig til at komme med på noget af en rejse gennem mange sider af dine følelser.

Vores 58-årige kvindelige fortæller er forfatter og arbejder som lektor i engelsk på en prestigefyldt skole, da hendes mand, der arbejder på selvsamme sted, bliver suspenderet for at have haft upassende forhold til tidligere studerende (ja, det er flertal!). Men hvad ikke alle ved er, at hun i alle år har levet i et åbent forhold med sin mand og ikke har haft noget imod hans eskapader. Hun nyder nemlig selv godt af den store frihed, de har skænket hinanden.

Men historien omhandler faktisk ikke primært denne sag. Selvom hun finder ud af, at hendes mand ikke er den, hun troede, han var, så hører vi mest om vores fortællers egen lyst og fortid, hvor hun selv følte sig tiltrukket af ældre, intelligente mænd. Så er der selvfølgelig mødet med Vladimir, en ung, gift, ufattelig flot og succesfuld forfatter, der bliver ansat som underviser på skolen, og som bringer uventede følelser frem i vores fortæller. Hun har ikke behov for at kaste sig selv i armene på ham, men han får hendes forfængelighed til at brænde i lys lue, og hendes refleksioner over hans nærvær får hende til at skrive igen. Som et rovdyr betragter hun ham på afstand og planlægger, hvordan hun skal få fat i ham.

Vladimir er hverken romantisk eller sexet, selvom jeg fandt vores kvindelige hovedkarakter vanvittig kompleks og interessant, hvad angår syn på seksuelle behov, moderskab og ægteskabets rammer – eller manglen på samme. Jeg synes, bogen er meget mere anderledes, end hvad jeg havde forventet. Især den sidste del af bogen, hvor historien tager en overraskende og sindssyg drejning, som efterlod mig fuldkommen paf. Det her er en bog, der ville egne sig til samlæsning, så sørg for at købe den med en, du kender. Det vil helt sikkert starte noget af en debat om parforhold, magt og begær.

Julia May Jonas: Vladimir, People’s, oversat af Charlotte A. E. Glahn, 300 sider, maj 2022

Der er lukket for kommentarer.