// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Clausen: Med hjertet på spil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Feel good, Humor, Kærlighed og romantik

Julie Clausen: Med hjertet på spil

Skrevet af den 5. juni 2022 – 06:56Ingen kommentarer

Denne bog har ligget lidt længe i min stak – ikke fordi jeg ikke havde lyst til at læse den, men fordi det er sidste bog i trilogien om Emma og Axel, og jeg var ikke klar til at sige farvel til dem. Nu er bogen læst, og jeg er stadig ikke klar til at sige farvel, for Julie Clausen har endnu engang skrevet en skøn bog om Danmarks svar på Bridget Jones.

Emma havde engang et godt job som gymnasielærer, en kæreste og en lejlighed. Så mødte hun Axel – hendes elev. Emma blev fyret, kæresten røg, og hun flyttede hjem til sin mor. Axel rejste væk, fordi han fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til, men heldigvis endte det godt, og i tredje og sidste bind af Hjerterdame-trilogien er Emma og Axel endelig flyttet sammen, og fremtiden tegner lys. I hvert fald indtil Emma møder sin svigermor, som mildest talt ikke er begejstret for Emma og ikke gør noget for at skjule det.

Men snart har Emma meget vigtigere ting at tænke på end en sur svigermor. Der sker noget, som får Emma til at tvivle på alt, hvad hun ellers var så sikker på. Som altid søger hun svar på Google, og da det nærmest kun gør tingene værre, vender hun sig mod den clairvoyante terapeut Joan for at få hjælp, mens dem, der burde være der for hende, samtidig glider længere og længere væk.

Endnu engang både græd og grinede jeg mig gennem Emma og Axels prøvelser. Jeg elsker Emmas småneurotiske plapren, når hun er nervøs, hendes overforbrug af Google og hendes ufrivilligt komiske kommentarer og handlinger. Hun prøver altid sit bedste, men alligevel ender hun ofte i akavede situationer – til stor morskab for læseren.

Julie Clausen er eminent til at skrive med både dybde og humor, og sproget flyder legende let, hvilket gør bogen til en endnu større fornøjelse at læse. Det er feel good, der giver et knivskarpt tidsbillede af vores perfekthedskultur, men som også viser, at det måske er okay ikke at være helt perfekt. Faktisk kan man være ret fantastisk alligevel. Og det er bogen også.

Du kan læse vores anmeldelser af de første to bøger i serien her.

Julie Clausen, Med hjertet på spil, Turbine, 282 sider, udkom 6. april 2022

Der er lukket for kommentarer.