// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Tielman: Mads får en rokketand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Christian Tielman: Mads får en rokketand

Skrevet af den 1. november 2010 – 21:43Ingen kommentarer

Børnebogsforlaget Alvilda er et af de nyere danske forlag og langt de fleste af deres hidtidige udgivelser har været kvalitetsbørnebøger. De har netop lanceret en serie med drengen Mads i hovedrollen. Serien hedder “Alvildas stjernebøger”. Formatet er større end en pixibog og mindre end en Gunilla Wolde “Lotte”-bog og er derfor nem at have med i tasken som underholdning.

Persongalleriet er overskueligt med basispersonerne Mads, hans veninde Pernille, storebror Peter og mor og far. Historierne tager fint udgangspunkt i hverdagens genkendelighed og krydres med børnenes leg og fantasier om blandt andet monstre. I bogen Mads får en rokketand lærer barnets desuden om begreber som mælketænder og visdomstænder. Jeg vil tro, at Mads er omkring 5-6 år i betragtning af, at han taber sin første tand og at målgruppen for bogen er det samme. Tegningerne er søde omend nok lidt anonyme.

Der er allerede udkommet seks bøger med Mads. Udover bogen om rokketænder er der udkommet bøger om at starte i dagpleje (her er Mads nok nogle år yngre og måske er målgruppen også), om at bygge et sørøverskib, om at ønske sig en kanin, om ikke at gå med fremmede og om at blive verdensmester i fodbold. Og det helt utrolige er, at selvom bøgerne er spritnye fra forlaget koster de kun en tyver!

Christian Tielman, Mads får en rokketand, Illustreret af Sabine Kraushaar, Alvilda, Oktober 2010, 28 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.