// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: Hemmeligheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Tess Gerritsen: Hemmeligheden

Skrevet af den 18. april 2022 – 06:19Ingen kommentarer

Man kunne godt gå hen og tro, at alle scenarier for, hvad kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles kan blive udsat for, er ved at være udtømt. Især når vi i Hemmeligheden er nået til tolvte bog i serien om det umage makkerpar. Men jeg kan love dig, at uanset mængden af bøger denne serie består af, så er de alle velkomponerede, helstøbte krimier med nuancerede personskildringer, der giver dig lyst til at læse dem alle fra ende til anden.

Historien lægger brutalt ud med en ung kvinde, Cassandra Coyle, der bliver fundet død i sin lejlighed med øjnene stukket ud og nøje placeret i hendes hænder. Endnu før dødsårsagen er fundet, dukker yderligere et lig op af en ung mand med pile skudt gennem brystet. Hverken Jane eller Maura kan dog umiddelbart fastslå den nøjagtige dødsårsag, da begge ofre var døde, inden deres lig blev maltrakteret. Da nogen foreslår, at den måde ofrene er udstillet på, kan have noget at gøre med den måde, hvorpå katolske helgener døde, har Jane og Maura endelig et spor at gå efter.

Der går dog ikke længe, før deres efterforskning trækker tråde tyve år tilbage i tiden til en gammel sag, der involverer børn, der er blevet misbrugt på en daginstitution kendt som Apple Tree. Samtidig bliver Maura kontaktet af sin biologiske mor, Almathea, som har siddet i fængsel i mange år for utallige sadistiske mord. Almathea har noget, hun skal fortælle Maura, og det har noget at gøre med den igangværende sag.

Sideløbende følger vi en ung kvinde, der ved, at hun snart er morderens næste mål. Hun er ikke bange, for hun har sin helt egen agenda og en hemmelighed, hun på ingen måde vil dele med politiet. En hemmelighed, der, hvis hun ikke er snu nok, kan ende med at koste hende livet.

Endnu engang har Gerritsen skruet et fremragende plot sammen, der kører læseren rundt i manegen fra start til slut. Noget af det, jeg beundrer mest ved Gerritsens forfatterskab, er, at hun inddrager sin retsmedicinske viden i krimierne uden at overdrive. Det gør alle historier troværdige trods de bestialske sager. Hemmeligheden var virkelig en af de mere interessante af slagsen. Det, at der udover at være en morder på fri fod, også var en sociopat på spil, gjorde netop denne Rizzoli & Isles krimi til noget særligt. Flere af dem, tak!

Læs også vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Tess Gerritsen: Hemmeligheden, Jentas, oversat af Anne Mette Poulsen, 315 sider, marts 2022

Der er lukket for kommentarer.