// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » James Patterson & Dolly Parton: Løb, Rose, løb
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

James Patterson & Dolly Parton: Løb, Rose, løb

Skrevet af den 5. april 2022 – 06:52Ingen kommentarer

Det er ikke til at vide, hvad der kommer ud af samarbejdet mellem en krimiforfatter og en countrysanger, men jeg må sige, at det er løst med bravur af James Patterson og Dolly Parton. Løb, Rose, løb er om noget en vellykket roman med et spændende plot, interessant persongalleri og en virkelig god historie om at ofre alt for at udleve sin store drøm.

AnnieLee er ludfattig og har blaffet sig hele vejen til Nashville for at udleve sin drøm om at blive countrysanger. Hendes guitar er solgt til en pantelåner, men hun får alligevel overtalt bartenderen på Cat’s Paw til at give hende mulighed for at spille for lidt mad. Her hører musikeren Ethan hendes sange, og han bliver så betaget af hende, at han fortæller den kendte countrystjerne Ruthanna Ryder om hende. Ruthanna, der er gået på pension efter en personlig tragedie, vil ikke beskæftige sig med en ukendt sangerinde, men bliver alligevel overtalt. Hun genkender noget i AnnieLee. Noget der minder om hende om noget, hun har mistet, og om sig selv som ung, og hun beslutter sig for at hjælpe AnnieLee.

Men det er lettere sagt end gjort. For AnnieLee er på flugt, og hun stoler ikke på nogen som helst. Men selvom både Ewan og Ruthanna sætter sig for at hjælpe den unge rebel med at vælge mellem griske agenter i Nashville og kvindefjendske pladeselskabsfolk på Manhattan, ved de ikke, hvad AnnieLee bærer rundt på. AnnieLees talent er bare stå stort, at hun ikke kan gå uset rundt, og inden længe vil nogen genkende hende. Nogen AnnieLee har gjort alt for at flygte fra.

Løb, Rose, løb er en virkelig god og letlæst roman om at turde ønske mere i livet, om håb og enhver musikers store drøm om at slå igennem. Det er nemt at forestille sig Dolly Parton i rollen som den erfarne Ruthanna Ryder, og det er da heller ikke umuligt at tænke sig, at romanen bliver udgivet som film. Løb, Rose, løb er fuld af sangtekster og musik skrevet af Parton, og selvom den med Pattersons plottvists og spændingsmomenter ikke kan gå for udelukkende at være en feel-good roman, så indeholder den en virkelig fin kærlighedshistorie. Jeg håber ikke, at det er sidste gang, James Patterson og Dolly Parton skriver noget sammen.

James Patterson & Dolly Parton: Løb, Rose, løb, Gyldendal, oversat af Susanne Staun, 464 sider, marts 2022

Der er lukket for kommentarer.