// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Poul Madsen: Bag forsiden – Medier, magt & Messershit
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Journalistik

Poul Madsen: Bag forsiden – Medier, magt & Messershit

Skrevet af den 7. april 2022 – 04:56Ingen kommentarer

En af de mest markante skikkelser i den danske medieverden de sidste knap to årtier, som frontmand for Danmarks tabloidmedie nummer et. Alene det gør det interessant at læse Poul Madsens nye bog, som han har brugt tiden på at skrive, efter at han sidste år forlod posten som Ekstra Bladets chefredaktør.

Bogen er ikke Madsens udtømmende selvbiografi, men en “insiderberetning om afsløringer og shitstorme (…) krydret med anekdoter, skarpe hug til magteliten og et kritisk blik på sig selv,” som det hedder på bogens bagside.

Og det er ikke bare tom salgssnak. Bogen er knivskarp og Madsen er hudløs ærlig. Om kampe, sejre, nederlag og fejl.

Poul Madsen skal have stor ros for at starte lige på i bogens kapitel 1 med det, som han selv kalder “den største fejl i mine i alt 14 år som øverste chef for Ekstra Bladet. Da han i 2010 hang en uskyldig mand ud som morder på forsiden af Ekstra Bladet. Og hvordan det tog ham flere år at indse, at det var en kæmpe brøler.

Han kommer også omkring en lang række andre af de mest markante historier, afsløringer og kampagner på Ekstra Bladet i hans tid som chef. Ikke mindst avisens kampagne for at få frigivet de to danske sømænd Søren og Eddy fra piratfangeskab i Somalia.

Madsen reflekterer over Ekstra Bladets position i dagens medielandskab, forholdet mellem medier og politikere samt meget andet. Han uddeler også ris og ros til samarbejdspartnere, chefer, medarbejdere, konkurrenter og mange andre. Men sagligt og velargumenteret.

Parkér de aversioner du måtte have mod Poul Madsen for en stund og læs en brandgod og ærlig insiderberetning fra manden, der i 14 år stod i spidsen for Danmarks førende tabloidavis.

Poul Madsen: Bag forsiden – Medier, magt & Messershit. Politikens Forlag, 2022. 272 sider.

Der er lukket for kommentarer.