// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Kronow: Brændoffer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Christian Kronow: Brændoffer

Skrevet af den 19. marts 2022 – 07:47Ingen kommentarer

Et frossent lig uden hænder dukker op i en kasse under en fiskeriauktion i Thyborøn. Det er slemt nok, men det bliver kun værre, når auktionen er en velgørenhedsauktion og det er landets statsminister, der er auktionarius.

Overskuddet fra fiskeriauktionen skulle gå til statsministerens fond for utilpassede unge, og bag det hele står en magtfuld fisker med masser af kvoter, masser af netværk og knap så mange moralske hæmninger. Det er anslaget for Christian Kronows debut som krimiforfatter, og derfra går det over stok og sten i en roman, som næppe kan kaldes en nøgleroman men som selvfølgelige digter videre på skandalerne om kvotekongerne og deres indflydelse på en nu forhenværende dansk statsminister.

Journalisten Jonas har før dækket kvotekongerne, og derfor er han også sendt helt ud til vestkysten sammen med en kvindelig kollega for at dække det, der lignede en kedelig auktion. Jonas har rod i privatlivet på en meget moderne måde, og kollegaen er da også lidt mere end bare kollega… selvom Jonas har børn og kone derhjemme. Men nu går jagten altså ind på sandheden om det frosne lig, hvordan det er havnet i kassen med fisk og hvad der egentlig gemmer sig under overfladen i Thyborøn. Det indbefatter både religiøs fanatisme, svindel, politisk magtbegær og meget andet – og så selvfølgelig Jonas eget rodede liv.

Brændoffer har et interessant anslag, og Kronow kan da også skrive med et interessant plottwist undervejs. Desværre når Brændoffer ikke helt i mål som en vellykket roman. Der er simpelt hen for meget i historien, der ikke giver mening og som karakter er hverken vores antihelt Jonas eller de øvrige personer udprægede troværdige.

Christian Kronow: Brændoffer. 245 sider, Superlux. Udkom 12. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.