// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Døden skal du lide
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Matthew Arlidge: Døden skal du lide

Skrevet af den 21. maj 2022 – 07:08Ingen kommentarer

Hvis du vil have krimi i topklasse, så er Matthew Arlidges serie om den egenrådige kriminalkommissær Helen Grace et godt bud. I Døden skal du lide er Helen Grace tilbage i topform, men denne gang er det ikke kun mordere, hun skal være på vagt over for, for en begyndende kærlighedsaffære truer med at tage en foruroligende drejning.

Den rige forretningsmand Justin Lanning står i elevatoren på vej til at forlade kontoret, da han får en opringning fra et ukendt nummer. Det eneste, stemmen i den anden ende siger, er ”Du har en time tilbage at leve i”, inden der bliver lagt på. Justin ved ikke, om han skal tage opringningen seriøst – er det en joke eller forkert nummer? Han er rystet og skynder sig hjem. En time senere er han død. Men morderen er ikke færdig, og snart ringer telefonen et andet sted i byen med samme besked.

Kriminalkommissær Helen Grace og hendes hold bliver sat på sagen, og de kan konstatere, at ofret er særdeles kendt i offentligheden på grund af en tidligere sag, så de vil have pressen på nakken fra start. Der viser sig hurtigt at være en sammenhæng mellem ofrene, som får Helen til at overveje, om den forsvundne seriemorder Daniel King, som har forbindelse til ofrene, pludselig er aktiv igen. Godt politiarbejde bringer dem tættere og tættere på morderen, som desværre viser sig på uforklarlig vis hele tiden at være et skridt foran alle andre. Samtidig kæmper Helen for at finde motivet for, hvorfor King skulle være ude efter ofrene, og det virker, som om morderen igen og igen fører politiet på vildspor.

Endnu engang sidder Arlidges plot lige i skabet, så man gætter med fra start til slut. Samspillet mellem karaktererne bliver bedre bog for bog, og det lader til, at der endnu engang er bygget op til drama i Helens privatliv, som jeg gætter på, vil have uhyggelige konsekvenser i de næste bøger. Det, jeg især godt kan lide ved Helen Grace-serien er, at karaktererne ikke blot er bygget op for at understøtte fortællingen om Helen, men er karakterer i egen ret, der udvikler sig over tid og bidrager væsentligt til den gode historie. Arlidges skrivestil med de korte kapitler, der fastholder læserens interesse, så man bare læse et kapitel mere, gør, at bogen bliver slugt på meget kort tid. Nu er der så bare tilbage at vente på den næste stærke krimi fra Arlidge.

Du kan læse vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Matthew Arlidge, Døden skal du lide, Forlaget Jentas, 400 sider, oversat af Stig W. Jørgensen, udkom 31. januar 2022

Der er lukket for kommentarer.