// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sharon Bolton: Pagten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Sharon Bolton: Pagten

Skrevet af den 7. juni 2022 – 07:08Ingen kommentarer

Ville du være villig til at påtage dig skylden for en forbrydelse for at redde dine venner? Det er det valg, seks unge mennesker bliver stillet over for en skæbnesvanger sommer, hvor en farlig leg får voldsomme konsekvenser.

Seks venner, der er mønsterelever på en prestigefyldt skole og hver især har en strålende fremtid foran sig, beslutter en sommer at lege en yderst farlig leg. Deres dyst på vovemod går grueligt galt, og en kvinde og hendes to små børn omkommer.

I stedet for at hele gruppen påtager sig skylden sammen, tilbyder Megan at melde sig frivilligt, så de andre kan beholde deres frihed og fortsætte deres liv. Det eneste, hun kræver til gengæld, er, at de alle sværger at gøre hende en ikke nærmere defineret tjeneste, når hun engang bliver løsladt.

Megan får en meget hårdere straf end forventet, og først efter 20 år bliver hun løsladt. En for en opsøger hun sine gamle venner for at indkassere sine tjenester, men de er nu alle sammen succesrige og velstående mennesker, der ikke ønsker at omgås en tidligere straffet. De er samtidig meget bekymrede for, hvilke tjeneste Megan vil bede dem om, og de begynder at planlægge, hvordan de kan slippe uden om det løfte, de gav for 20 år siden. Men Megan lader sig ikke lige sådan affeje – spillet er i gang.

Sharon Bolton har endnu engang skrevet en god spændingsroman med flere plottvists undervejs i historien. Ingen af karaktererne er ikke særlig ”likeable”, men det er måske også for meget forlangt, når de ofrer en ven for selv at undgå straf. Jeg synes dog, det var rigtig fint, at man som fortællingen skred frem begyndte at ane, at deres handlinger dengang trods alt havde haft psykiske konsekvenser for dem hver især, og at de måske ikke var så succesrige, som det så ud til på overfladen.

Jeg synes desværre, der er et par hængepartier, som Bolton ikke får bundet en fin sløjfe på. Jeg manglede bl.a. Megans motiv for i første omgang at påtage sig skylden, og plottvistet til sidst gav ikke helt mening for mig. Men man er helt sikkert underholdt fra start til slut, og bogen vil være ideel som ferielæsning på stranden eller i liggestolen på terrassen til sommer.

Du kan læse flere anmeldelser af Sharon Boltons bøger her.

Sharon Bolton, Pagten, Forlaget Jentas, 596 sider, oversat af Per Vadmand, udkom 24. februar 2022

Der er lukket for kommentarer.