// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ernest Hemingway: Solen går sin gang
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ernest Hemingway: Solen går sin gang

Skrevet af den 3. maj 2022 – 05:20Ingen kommentarer

Den ikoniske amerikanske forfatter og journalist Ernest Hemingway er bedst kendt for værker som “Den gamle mand og havet”, “Farvel til våbnene” og “Hvem ringer klokkerne for”. Men Hemingway har skrevet meget mere end det. Artikler, noveller og romaner.

Den første roman Hemingway skrev hedder “Solen går sin gang”. Den udkom første gang i 1926 og er netop genudgivet på dansk i en ny oversættelse.

Vi følger en lille festlig skare af primært amerikanere, som lever det vilde liv i Paris i mellemkrigsårene. Det går i hastigt tempo fra restaurant til restaurant og fra bar til bar. Og fra Paris til fisketur i Spanien.

Som sædvanligt hos Hemingway, så er fortællestilen simpel og tempofyldt. Her sker hele tiden noget. Og det pakkes ikke ind, men præsenteres kontant og med et glimt i øjet. Man fornemmer kemien mellem bogens hovedpersoner og er ganske godt underholdt, samtidig med at der flyder en flod af melankoli og alvor underneden.

Det er svært at vægte en nobelprismodtager i litteraturs værker op mod hinanden, da det alt sammen er langt over gennemsnittet. Det var dog ingen hemmelighed, at “Den gamle mand og havet” ikke just faldt i min smag. “Solen går sin gang” er derimod mere min kop the.

Et værk, der desværre står lidt i skyggen af Hemningways andre store værker. Sådan må det nu engang være, når forfatteren hedder Ernest Hemingway. Men “Solen går sin gang” er også et mesterværk, som fortjener stor opmærksomhed.

Ernest Hemingway: Solen går sin gang. Lindhardt og Ringhof, 2022. 320 sider.

Der er lukket for kommentarer.