// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Karin Wik: Kostskolen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Karin Wik: Kostskolen

Skrevet af den 7. april 2022 – 07:20Ingen kommentarer

En prestigefyldt kostskole dybt inde i skoven, to brutalt myrdede kostskoleelever og en angstpræget kriminaljournalist, der skal dække sagen. Der er lagt op til den helt store spændingsroman i Karin Wiks debut Kostskolen.

To elever fra kostskolen Axelsons bliver fundet myrdet i skoven udenfor skolen, og journalist Ida Rossi bliver af sin chef sendt afsted for at d√¶kke historien. Det er ved at v√¶re Idas sidste chance for at bevise sit v√¶rd, efter at en arbejdsrelateret tragedie har givet hende posttraumatisk stress og angst. Da Ida er bange for at miste sit job, tager hun afsted uden at fort√¶lle sin chef, at hun faktisk selv har g√•et p√• den fam√łse skole, og at hun har det virkelig sv√¶rt med at bes√łge stedet igen.

Da Ida ankommer til Axelsons, bliver hun indlogeret p√• stedet. Hun begynder straks at udsp√łrge de ansatte om mordene, men det er nemmere sagt end gjort at f√• informationer ud af dem. Der g√•r da heller ikke l√¶nge, f√łr hun forst√•r, at alle p√• Axelsons holder kortene t√¶t ind p√• kroppen. Selv eleverne virker udspekulerede, og Ida m√• v√¶re snu, hvis hun skal finde frem til sandheden. Det er bare sv√¶rt at vide, hvem hun kan stole p√•, og hvem der pr√łver at p√•virke hende i en helt anden retning.

Der er meget, der spiller i Karin Wiks sp√¶ndingsroman Kostskolen. Historien er interessant, og kostskolemilj√łet bliver beskrevet pr√¶cis, som man forventer en overklassekostskole i et lukket samfund ville v√¶re. Karin Wiks sprog flyder let, og hele bogen igennem er der et fremadg√•ende gyseragtigt drive, der g√łr, at bogen er l√¶st, f√łr du f√•r set dig om. Jeg synes dog efter endt l√¶sning, at der var lidt for mange l√łse ender, og slutningen √łdelagde min l√¶seoplevelse ved at v√¶re for voldsom ‚Äď hvilket √łdelagde den mystiske horroragtige stemning, jeg var opslugt af det meste af historien. Men n√•r det er sagt, vinder Karin Wik p√• sproget, for hun er en eminent historiefort√¶ller.

Karin Wik: Kostskolen, Lindhardt og Ringhof, oversat af Anders Juel Michelsen, 320 sider, februar 2022

Der er lukket for kommentarer.