// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Remigiusz Mróz: Kvinden der ikke blev fundet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Remigiusz Mróz: Kvinden der ikke blev fundet

Skrevet af den 7. marts 2022 – 06:58Ingen kommentarer

Der er ikke noget bedre end at få en spændingsroman i hånden med et gennemført plot, der både forbavser og overrasker. Kvinden der ikke blev fundet er den første af Remigiusz Mróz’ bøger, der er oversat til dansk, og jeg håber bestemt ikke, at det bliver den sidste. Det tog mig under et døgn at læse den, så mangler du en bog, der holder dig fanget fra start til slut, er der garanti for det her.

Werner og Ewas lykkeligste aften bliver til deres værste mareridt, da de en aften, efter at Werner har friet, bliver overfaldet af en gruppe mænd. Ewa bliver brutalt voldtaget foran Werner, og han selv ender med at blive banket halvt ihjel. Da han kommer til sig selv igen, er Ewa sporløst forsvundet, og Werner gør de efterfølgende år alt, hvad han kan, for at finde ud af hvad der er sket.

Ti år senere har politiet stadig ikke opklaret sagen, og Werner er gået i hundene og drikker alt for meget. Da hans eneste tilbageværende ven Blitz ved et tilfælde finder et billede på Facebook af Ewa taget til en Foo Fighters-koncert, kan Werner ikke tro sine egne øjne. Nu har han endelig bevis på, at hun er i live, og han vil gøre alt for at få hende tilbage. Han kan ikke tro andet, end at hun er blevet holdt fanget mod sin vilje i alle disse år, og at hun stadig er i fangenskab. Blitz overtaler ham til at få hjælp fra et privat detektivbureau til at opspore hende, men straks derefter begynder ulykkerne at vælte ned over Werner. Inden længe er han på flugt fra en fjende, han ikke kan sætte ansigt på.

Jeg var fuldkommen opslugt af denne bog, fra jeg vendte første side. Werners desperation stråler op fra siderne, og man vil så gerne have, at han bliver forenet med sin Ewa. Samtidig hører vi historien om Werners kontakt hos Reimann Investigations, Kasandra Reimann, der bag sin arrogante facade skjuler, at hun næsten dagligt bliver banket af sin mand. Så Remigiusz Mróz har bestemt en historie at fortælle os, og det er ikke udelukkende for at levere en velkomponeret spændingsroman. Som han i sit efterskrift fortæller, så anslås det, at mellem 700.000 og 1 million polske kvinder hvert år bliver udsat for vold i deres eget hjem.

Remigiusz Mróz: Kvinden der ikke blev fundet, Straarup og Co, oversat af Rune Brandt Larsen, 396 sider, udkommer 7. marts 2022

Der er lukket for kommentarer.