// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julia Quinn: En uimodståelig fristelse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik, Roman

Julia Quinn: En uimodståelig fristelse

Skrevet af den 29. januar 2022 – 05:00Ingen kommentarer

Det er ret morsomt at genlæse sin første anmeldelse af Julia Quinns Bridgerton-serie og se sin egen beskrivelse af bogens tekst som “kvalmefremkaldende pladderromantisk og fuld af drama”. Jeg kan ikke benægte, at det stadig i allerhøjeste grad er tilfældet – men som det ofte sker med bøger og forfattere, man læser mere fra, så må jeg indrømme, at jeg er blevet afhængig af serien om familien Bridgertons otte børn i 1800-tallets London.

En uimodståelig fristelse handler om Francesca Bridgerton og hendes ægtemands bedste ven, den flotte og eftertragtede skørtejæger Michael Stirling, og Michaels hemmelige forelskelse i Francesca. En forelskelse der får en chance, da Francescas mand pludseligt og uventet går bort og efterlader Francesca sønderknust. Men Michael kan ikke få sig selv til at vanære venskabet med sin afdøde ven ved at gå efter hans hustru. For vil det overhovedet være muligt at tage sin bedste vens plads og leve med sig selv, velvidende at man altid har haft et godt øje til hende?

Francesca er klar over, at hun må finde sig en ny mand, hvis hun vil have muligheden for at skabe sig en familie, men som altid med Bridgerton-serien er vejen til kærlighed aldrig helt nem. Francesca har altid set Michael som et nært familiemedlem og bestemt ikke en, hun ville kunne have et romantisk forhold til. Alligevel kan hun ikke undgå at lægge mærke til, hvor flot og perfekt han er, og så savner hun utroligt meget deres venskab.

En uimodståelig fristelse er den mest seriøse Bridgerton-bog, vi til dato har fået, og selve smerten over at miste og skyldfølelsen over at skulle elske på ny bliver bestemt ikke berørt let. Karakterne i denne 6. bog er også langt mere komplekse end tidligere, og selvom Quinn får indlagt de obligatoriske grin og finurligheder, der hører sig til serien, var den ikke så let og sjov som de tidligere. Men bare rolig, der er både erotik og romantik på plakaten – det er vi heldigvis ikke foruden.

Læs om de andre bøger i serien her

Julia Quinn: En uimodståelig fristelse, People’s, oversat af Lotte Follin, 350 sider, august 2021

Der er lukket for kommentarer.