// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Grant Morrison: Doom Patrol
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » På engelsk, Tegneserie

Grant Morrison: Doom Patrol

Skrevet af den 11. november 2010 – 06:55Ingen kommentarer

I 1989 overtager Grant Morrison forfatterskabet til en af de mere obskure superheltegrupper i en af DC comics mere obskure serier, Doom Patrol.

Doom Patrol blev skabt tilbage i 1963 som en gruppe af superhelte, der ikke passede ind i de sædvanlige doktriner af folk med superkræfter hvis overnaturlige evner hovedsagligt fremmedgjorde og traumatiserede dem.

Doom ptraol blev stoppet i 1968 og afsluttet med at hele holdet blev dræbt i seriens sidste afsnit. Siden er Doom Pratol blevet vagt til live over flere omgange hvor man har forsøgt at genskabe den originale series ånd, sidst gjort af Paul Kuppenberg, men dog kun med én af de originale hovedpersoner, Robotman, har været en konstant del af ensemblet, men dog havde Doom Patrol været en rimelig ligetil superhelteserie uden de store dikkedare.

Ind kommer så grant Morrison og overtager historien efter Kuppenberg og blæser serien videre i for mig nok den mest vanvittige serie som jeg indtil videre har haft fornøjelsen af at have fingrene i.

Morrison introducere os for helt nye kræfter i en superhelteverden, bl.a. den homoseksuelle gade Danny the Street, Scissormen som klipper folk ud af virkeligheden, The Brotherhood of Dada ledet af Mr. nobody som leder sin gruppe af hverken onde eller gode skurke baseret på doktriner fra dadaismen, samt heltene som historien drejer sig omkring, Robotman der døjer med livet som en robot med menneskelig følelser uden at kunne udleve dem, Crazy Jane som døjer med 64 personlighedspaltninger, en superhlet der ikke længere vil bruge sine kræfter men hellere vil lave kontorarbejde og en neanderthaler pige hvis drømme manifesterer sig i virkeligheden. Og mange flere absurde og geniale træk i det ellers meget stramme og rigide DC univers.

Doom Patrol af Grant Morrison løber fra issue 19 til 63, og med nogle få udstikkere i det virkelig gakkede, er den en seriøs historie på trods af det meget anderledes univers som man ellers er vant til i netop DC serier som primært er kendt for den altid regelrette Superman og den plagede selvtægtsforbryder Batman. For hvor Superman og Batman er dem der sættes ind når der skal stoppes et bankrøveri eller en kidnapning af kommisærens datter, så er det Doom Patrol der sættes ind når selve jorden og universets eksistens trues.

Doom Patrol kan på det varmeste anbefales til alle tegneserie fans der har mod på et lille opgør med et ellers ofte megen stereotypt indstilling til hvordan superhelte skal opføre sig. Det er en serie som både udfordrer og gør op med superheltegenren og noget man ikke skal være foruden.

Grant Morrison, Doom Patrol # 19 – 63. DC Comics/Vertigo

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.