// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stefan Ahnhem: Det sidste søm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Stefan Ahnhem: Det sidste søm

Skrevet af den 22. februar 2022 – 06:00Ingen kommentarer

Bravo, Stefan Ahnhem! Siden 2014 har vi fulgt efterforskerne Fabian Risk og Dunja Hougaard, og nu er vi nået til vejs ende. Jeg var meget spændt på, hvordan Ahnhem ville skrive en slutning, der kunne yde serien retfærdighed og leve op til de andre bøger i serien, men han har formået at skrive en blændende afslutning, som giver læseren alt, hvad man kan ønske sig af drama, spænding og hævn.

Politichef Kim Sleizner er på toppen af sin karriere i Københavns Politi – en stilling han har opnået ved hjælp af bl.a. afpresning, manipulation og voldtægt. Tidligere efterforsker Dunja Hougaard har mærket Sleizners vrede og er af samme årsag gået under jorden sammen med sit hold for at indsamle beviser mod Sleizner og endelig bringe ham til fald. Men Sleizner leder samtidig efter Dunja og skyr ingen midler for at finde hende og gøre hende tavs.

Da chefen for politiets efterretningstjeneste findes død sammen med en uidentificeret kvinde i en bil på bunden af Københavns havn, sætter Sleizner Jan Hesk på sagen i den tro, at han kan manipulere efterforskningen gennem ham. Men hvad er det, han forsøger at holde skjult?

Samtidig modtager Fabian Risk en opringning fra Helsingør, som vender hans liv på hovedet og får ham til at sætte alt på spil. Både han og Dunja bevæger sig ned ad en livsfarlig vej mod det endelige opgør mod Kim Sleizner, men spørgsmålet er, om nogen af dem kan slippe ud med livet i behold.

Jeg var hele følelsesregistret igennem, mens jeg læste Det sidste søm. Selvom jeg forsøgte at læse den langsomt for at nyde hver side, så fløj jeg igennem historien, som var så dragende og intens, at jeg slet ikke kunne lægge den fra mig. Jeg var undervejs både rasende, forarget og tæt på at dø af iltmangel, fordi jeg glemte at trække vejret, og det lykkedes også Ahnhem at smide et plottvist ind, som helt tog fusen på mig.

Mine forventninger blev til fulde indfriet, og selvom bogen handler mere om Dunja end om Fabian, er den intet mindre end en fabelagtig afslutning på serien. Nu venter jeg så i spænding på, hvad Stefan Ahnhem mon finder på til os herefter, for med sådan en skrivetalent må næste bog eller serie nødvendigvis også blive helt eminent. Mere Ahnhem til folket, tak!

Stefan Ahnhem, Det sidste søm, Lindhardt og Ringhof, 416 sider, oversat af Mi Ahnhem Thomsen, udkom 17. januar 2022

Der er lukket for kommentarer.