// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Slot Christiansen: Fuglene synger baglæns
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Karin Slot Christiansen: Fuglene synger baglæns

Skrevet af den 26. marts 2022 – 06:34Ingen kommentarer

Det er altid spændende at kaste sig over en debutroman, hvor man ikke rigtig ved, hvad man kan forvente sig. Så det var med nysgerrighed, at jeg åbnede Fuglene synger baglæns, og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det. Bogen er lige så smuk indeni, som den er udenpå.

Katrine og Vicki er bedste veninder og har været som søstre siden barndommen. Deres liv tager dog meget forskellige drejninger, og mens Katrine flytter til København og får et spændende job på TV2 og en lækker, succesrig kæreste, så flytter Vicki ikke langt fra barndomshjemmet i Vestjylland. Her bor hun med mand og børn på en stor gård, hvor dagene går med at lave mad til landarbejderne, holde hus, passe børn og slå fluer ihjel. Livet er langt fra, hvad Vicki drømte om, og hun misunder Katrine og hendes frie liv. Katrine misunder til gengæld Vicki hendes stabile liv og hendes søde børn og trofaste ægtemand.

En weekend skal Vicki besøge Katrine i København, men weekenden går langt fra som planlagt, og pludselig vendes der op og ned på begge kvinders liv. Tilliden er brudt, men er det muligt at tilgive det massive svigt og finde tilbage til hinanden igen?

Fuglene synger baglæns er en meget stærk fortælling, som ramte mig helt nede i maven. Jeg følte hovedpersonernes smerte og frustrationer. Det er en historie om at ønske sig det, andre har, men også om at finde ud af, at græsset ikke altid er grønnere på den anden side. Det er samtidig en fortælling om tillidsbrud, passion, manipulation, venskab og om den indre konflikt mellem at være tro mod sig selv eller gøre det, der bliver forventet af en. Og så handler bogen om sandhed. Om at det vigtigste, vi kan gøre, er at sige sandheden, uanset hvor ondt den gør, og hvilke konsekvenser den måtte medføre – og at på den anden side af sandheden venter håbet og kærligheden.

Karaktererne er realistiske, og handlingen fik mig til at gispe i forargelse og mit hjerte til at synke i livet, når jeg mærkede karakterernes fortvivlelse. Bogen rummer så mange aspekter fra hverdagslivet, at jeg tror, alle vil kunne genkende de udfordringer, som hovedpersonerne står over for, i en eller anden form fra deres eget liv.

Karin Slot Christiansen skriver indlevende og smukt, og historien flyder derudaf, mens både fortællingen og karaktererne kryber ind under huden på en. Jeg kunne mærke dem, hver og en.

Fuglene synger baglæns var en vidunderlig læseoplevelse, som jeg kommer til at anbefale til alle, som vil lytte. Jeg håber inderligt, der kommer flere bøger fra Karin Slot Christiansen.

Karin Slot Christiansen, Fuglene synger baglæns, Grønningen 1, 359 sider, udkom 25. maj 2021

Der er lukket for kommentarer.