// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » M.W. Craven: Farligt spil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

M.W. Craven: Farligt spil

Skrevet af den 27. februar 2022 – 06:40Ingen kommentarer

Så er Washington Poe og hans skønne sidekick Tilly Brawshaw tilbage, og denne gang er de på jagt efter en seriemorder, der efterlader et mystisk hashtag på sine gerningssteder. Det kommer til at kræve alle Tillys analytiske evner og al Poes snedighed at regne ud, hvem der står bag mordene.

Midt i julen bliver afskårne kropsdele fundet udstillet over hele Cumbria. Poe og Tilly sættes på sagen, men de kan ikke finde logikken i de mange spor, de finder. Nogle af ofrene er blevet bedøvet, før kropsdelene blev fjernet, mens andre er døde under frygtelige lidelser.

Da uigendrivelige beviser fører dem til en ung mand, nægter han ethvert kendskab til mordene, men tilstår til gengæld forbrydelser, som politiet ikke engang har kendskab til. Poe er mystificeret, men Tilly kommer på sporet af en forbindelse mellem ofrene, der tre år forinden alle har taget fri fra deres arbejde i de samme to uger.

Da en udstødt FBI-agent kontakter Poe med foruroligende oplysninger om en lignende sag i USA, tager sagen en dyster drejning, og hun gør det helt klart for Poe, at han ikke bare står over for en almindelig seriemorder – han står over for en skånselsløs mand, der kalder sig Bestyreren. Og jo tættere på Bestyreren, han kommer, jo større livsfare befinder han og hans hold sig i.

Jeg er vild med det umage makkerpar Poe og Tilly og deres ukonventionelle måder at opklare forbrydelser på. Jeg er også vild med de rå naturbeskrivelser, som bidrager til stemningen i historien og sender kuldegysninger ned ad ryggen på læseren. Plottet er som sædvanligt rigtig godt udtænkt, og selvom jeg troede, at jeg havde regnet det ud, blev jeg alligevel snydt til sidst. Heldigvis er næste bog i serien lige udkommet, så vi ikke behøver vente længe på at læse mere om Poe og Tilly.

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien her

M.W. Craven, Farligt spil, Forlaget Jentas, 414 sider, oversat af Peter Carstens, udkom november 2021

Der er lukket for kommentarer.