// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Cleave: De mistænkte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Paul Cleave: De mistænkte

Skrevet af den 22. januar 2022 – 06:35Ingen kommentarer

Hvis der er noget, Paul Cleave kan, er det at skrive page-turner spændingsromaner på et højt niveau. De mistænkte foregår, som de fleste af Cleaves bøger, i byen Christchurch, New Zealand, og handler om et forældrepars værste frygt – deres barns forsvinden.

Ægteparret Cameron og Lisa Murdoch skriver kriminalromaner sammen og er overbevist om, hvilket de også er citeret for, at de er i stand til ’at slippe godt fra at begå mord’. Da deres 7-årige søn, Zack, forsvinder fra sit soveværelse en nat, bliver politiet straks involveret. Er der tale om en forbrydelse, eller er Zach selv stukket af? Eller er det, som medierne begynder at gisne om, forfatterparrets egen iscenesættelse for at få fokus på deres forfatterskab – som ved en nærmere granskning ikke går ufattelig godt?

Cameron og Lisa bliver straks udstillet som dårlige forældre. Zach er ikke den nemmeste 7-årige. Videoer af en hysterisk Zach på en legeplads, hvor han bliver holdt fast af Cameron, florerer på nettet, og Lisa begynder at tage afstand fra sin mand. Cameron aner ikke sine levende råd og ser ingen anden udvej end at begynde sin egen efterforskning. Noget, han føler, han om nogen burde være ekspert i. Spørgsmålet er bare, om han kan redde sin søn i tide.

Endnu en gang har Paul Cleave leveret en spændingsroman, der nærmest læser sig selv. Historien bygges langsomt op og kryber helt ind under huden på dig for så at ræse derudaf uden mulighed for, at du kan springe af. Camerons situation bliver værre og værre, som man læser, for til sidst at kulminere i … ja det må du jo læse dig frem til. Jeg kan bare sige, at det ikke var den afslutning, jeg havde forventet.

Læs om de andre Paul Cleave-bøger her

Paul Cleave: De mistænkte, Jentas, oversat af Peter Carstens, 384 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.