// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Aimee Molloy: Den perfekte mor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Aimee Molloy: Den perfekte mor

Skrevet af den 14. januar 2022 – 06:21Ingen kommentarer

Hvad ved du egentlig om den kvinde, der sidder lige foran dig, som du ses med, udelukkende fordi I har født den samme måned og har mødt hinanden i en online mødregruppe? Kender du hende overhovedet?

Mødregruppen ’majmødrene’ (som alle havde termin i maj) mødes to gange om ugen i Prospect Park i New York. De deler stort og småt med hinanden, men primært taler de om babyerne, og hvordan de skal håndtere forskellige babyrelaterede problemer. Da Nell foreslår, at de skal planlægge en tur i byen, griber de fleste muligheden for en aften ude uden en baby på armen. De arrangerer endda pasning for alenemoren Winnie, som bestemt ikke har det største ønske om at gå ud og efterlade sin syv-uger gamle baby hos en fremmed.

Men aftenen tager en frygtelig drejning, da Winnies babydreng, Midas, forsvinder fra sin vugge, mens babysitteren intetanende sidder i stuen. Politiet mistænker straks babysitteren, men inden længe peger søgelyset mod den enlige mor. For hun er ikke hvem som helst. Winnie Ross er nemlig kendt for sin rolle i en berømt serie, da hun var ung. Men det er ikke det hele. Hendes mor døde i en tragisk ulykke, da Winnie var ung, og efterlod sin datter på sammenbruddets rand og psykisk ustabil – en tilstand hun stadig bliver behandlet for.

I korte afsnit driver kvinderne Nell, Colette og Francis historien fremad, eftersom de hver især prøver at stykke sammen, hvem der har taget Midas, og hvad der skete den aften i byen, hvor Winnie forsvandt, inden de opdagede Midas var væk. Talkshowværten Patricia Faith drejer sagen hen i mod det uansvarlige i, at mødre går ud og drikker sig fulde, når de har så små børn, og inden længe er det ikke kun Winnie Ross, der er i søgelyset, men alle de mødre, der var med i byen den aften.

Det her er en af de psykologiske thrillere, som fuldkommen tog fusen på mig. Jeg troede, jeg kunne gennemskue plottet ret hurtigt, men blev så kastet ud af kurs, og det er så fedt, når det sker. Efterhånden som man lærer mødrene at kende med hver deres baggrund, er det bestemt ikke ren babylykke, der kan spores, men nærmere et konstant pres for at fremstå som en perfekt mor. Den perfekte mor er velskrevet og spændende, men også sårbar og ægte, når det kommer til de følelser om moderskab og usikkerhed, vi får fra de mødre, vi følger.

Aimee Molloy: Den perfekte mor, Forlaget Falco, oversat af Laura Kjær Larsen, 313 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.