// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Aimee Molloy: Den perfekte mor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Aimee Molloy: Den perfekte mor

Skrevet af den 14. januar 2022 – 06:21Ingen kommentarer

Hvad ved du egentlig om den kvinde, der sidder lige foran dig, som du ses med, udelukkende fordi I har f√łdt den samme m√•ned og har m√łdt hinanden i en online m√łdregruppe? Kender du hende overhovedet?

M√łdregruppen ‚Äômajm√łdrene‚Äô (som alle havde termin i maj) m√łdes to gange om ugen i Prospect Park i New York. De deler stort og sm√•t med hinanden, men prim√¶rt taler de om babyerne, og hvordan de skal h√•ndtere forskellige babyrelaterede problemer. Da Nell foresl√•r, at de skal planl√¶gge en tur i byen, griber de fleste muligheden for en aften ude uden en baby p√• armen. De arrangerer endda pasning for alenemoren Winnie, som bestemt ikke har det st√łrste √łnske om at g√• ud og efterlade sin syv-uger gamle baby hos en fremmed.

Men aftenen tager en frygtelig drejning, da Winnies babydreng, Midas, forsvinder fra sin vugge, mens babysitteren intetanende sidder i stuen. Politiet mist√¶nker straks babysitteren, men inden l√¶nge peger s√łgelyset mod den enlige mor. For hun er ikke hvem som helst. Winnie Ross er nemlig kendt for sin rolle i en ber√łmt serie, da hun var ung. Men det er ikke det hele. Hendes mor d√łde i en tragisk ulykke, da Winnie var ung, og efterlod sin datter p√• sammenbruddets rand og psykisk ustabil ‚Äď en tilstand hun stadig bliver behandlet for.

I korte afsnit driver kvinderne Nell, Colette og Francis historien fremad, eftersom de hver is√¶r pr√łver at stykke sammen, hvem der har taget Midas, og hvad der skete den aften i byen, hvor Winnie forsvandt, inden de opdagede Midas var v√¶k. Talkshowv√¶rten Patricia Faith drejer sagen hen i mod det uansvarlige i, at m√łdre g√•r ud og drikker sig fulde, n√•r de har s√• sm√• b√łrn, og inden l√¶nge er det ikke kun Winnie Ross, der er i s√łgelyset, men alle de m√łdre, der var med i byen den aften.

Det her er en af de psykologiske thrillere, som fuldkommen tog fusen p√• mig. Jeg troede, jeg kunne gennemskue plottet ret hurtigt, men blev s√• kastet ud af kurs, og det er s√• fedt, n√•r det sker. Efterh√•nden som man l√¶rer m√łdrene at kende med hver deres baggrund, er det bestemt ikke ren babylykke, der kan spores, men n√¶rmere et konstant pres for at fremst√• som en perfekt mor. Den perfekte mor er velskrevet og sp√¶ndende, men ogs√• s√•rbar og √¶gte, n√•r det kommer til de f√łlelser om moderskab og usikkerhed, vi f√•r fra de m√łdre, vi f√łlger.

Aimee Molloy: Den perfekte mor, Forlaget Falco, oversat af Laura Kjær Larsen, 313 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.